Főzd meg a burgonyát héjában sós vízben kb. 20 perc alatt, amíg teljesen meg nem puhul.
Használj lisztes burgonyát, mert az jobban alkalmas a gnocchihoz. A burgonyát villával szúrd meg, hogy ne repedjen szét főzés közben.
Hámozd meg a burgonyát, majd még melegen törd át egy krumplinyomón vagy villával egy tálban.
A meleg burgonya könnyebben áttörhető. Ha villát használsz, ügyelj, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok.
Hagyd a tört burgonyát kissé kihűlni, majd add hozzá a tojást, a sót és a lisztet. Gyúrd össze egy lágy, de nem ragacsos tésztává.
A burgonya ne legyen túl forró, mert a tojás megsülhet benne. A liszt mennyisége függ a burgonya nedvességtartalmától, ezért fokozatosan adagold.
Oszd a tésztát több részre, és sodord ki hengerekké. Egy éles késsel vágd kb. 2 cm-es darabokra.
A tésztát lisztezett felületen sodord ki, hogy ne ragadjon. A darabokat villával is megnyomkodhatod, hogy szebb legyen a formájuk.
Forralj fel egy nagy lábos vizet, majd adj hozzá sót. Főzd a gnocchikat kis adagokban, amíg fel nem jönnek a víz felszínére (kb. 2 perc), majd szűrd le őket.
A gnocchik akkor vannak készen, amikor feljönnek a víz felszínére. Ne főzd túl őket, mert szétesnek.
Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és add hozzá az apróra vágott fokhagymát. Pirítsd meg enyhén, hogy az ízek felszabaduljanak.
A fokhagymát ne pirítsd túl, mert megkeseredik.
Öntsd hozzá a fehérbort, és hagyd 2-3 percig párologni, hogy az alkohol elillanjon és az ízek koncentrálódjanak.
Használj száraz fehérbort a legjobb ízhatásért.
Öntsd hozzá a tejszínt, és keverd el a reszelt parmezánnal, amíg selymes szószt nem kapsz.
Használj magas zsírtartalmú tejszínt a gazdagabb ízért. A parmezánt frissen reszeld a legjobb ízért.
Óvatosan forgasd bele a kifőtt gnocchikat a boros-sajtos szószba, hogy minden darabot bevonjon.
Ne keverd túl a gnocchikat, mert széteshetnek. Óvatosan forgasd össze őket a szósszal.
Szórd meg frissen reszelt szarvasgombával, őrölt fekete borssal és aprított petrezselyemmel a tökéletes ízhatásért.
A szarvasgomba íze intenzív, ezért ne vidd túlzásba. A petrezselyem frissességet ad az ételnek.
Tálald azonnal, extra reszelt parmezánnal és egy kevés szarvasgombaolajjal meglocsolva!
Azonnal tálalva a legfinomabb, mert a gnocchi könnyen megszívja magát a szósszal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.