Egy kis tálban keverd össze a langyos vizet a cukorral és az élesztővel, majd hagyd állni 10 percig, amíg felfut.
A víz ne legyen túl meleg, mert elpusztítja az élesztőt. A felfutott élesztő habos lesz.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá az élesztős keveréket, az olívaolajat és a szépiatintát.
A szépiatinta intenzív színt ad a buciknak, de óvatosan adagold, mert nagy mennyiségben befolyásolhatja az ízt.
Gyúrd sima, rugalmas tésztává, majd takard le és hagyd kelni 1 órán keresztül, amíg a duplájára nő.
A tésztát alaposan gyúrd át, hogy a gluténszálak megfelelően kialakuljanak. A kelesztéshez meleg, huzatmentes helyet válassz.
Oszd a tésztát egyenlő bucikra, és helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire.
A bucik méretétől függően változhat a sütési idő. A pontosabb eredményért mérd le a tésztát.
Hagyd a bucikat még 20 percig pihenni, közben a sütőt melegítsd elő 200°C-ra.
Ez a második kelesztés is fontos a bucik végső textúrájához.
Süsd a bucikat 20-25 percig, amíg kívül enyhén ropogósak lesznek, belül pedig puhák maradnak.
A sütőbe tegyél egy vízzel teli edényt, hogy gőz keletkezzen, ez segít a buciknak szép fényesre sülni.
Hagyd teljesen kihűlni rácson, majd élvezd frissen vagy szendvicsalapként.
A bucikat légmentesen záródó dobozban tárolhatod, hogy ne száradjanak ki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.