Fekete szezámos Hwachae, friss menta levelekkel tálalva

Fekete szezámos Hwachae

A Hwachae egy hagyományos koreai ital, amelyet friss gyümölcsökkel, mézzel és hideg vízzel készítenek. A fekete szezám hozzáadása egy különleges ízt ad a Hwachae-nak, míg a dinnyével és jujubével való kombináció különösen frissítő. Az ital egy könnyed és tápláló frissítő, amely a forró nyári napokon tökéletes választás. A koreai konyha gazdag ízekben, és a Hwachae az egyik legnépszerűbb ital, amely édes és frissítő egyszerre.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 1 óra 10 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
50 g Friss szezámmag
500 g Dinnye (pl. görögdinnye vagy sárgadinnye)
50 g Jujube (kínai datolya)
1 csokor Menta levelek
2 ek. Méz
500 ml Víz
2 ek. Friss lime lé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A szezámmagot száraz serpenyőben pirítsd meg közepes hőmérsékleten, amíg enyhén megpirul és illatozni kezd. Ezt követően hagyjuk kihűlni.

    A szezámmag pörkölését figyelmesen végezd, hogy elkerüld az égést, ami keserűvé teheti az ízét.

    2

    A dinnyét hámozd meg és vágd kis kockákra. Ha görögdinnye, akkor a magokat is távolítsd el, hogy tiszta darabokat kapj.

    A sárgadinnye is nagyszerű választás ehhez a recepthez, mivel édesebb és üdébb ízt ad!

    3

    A jujubet (kínai datolyát) is vágd kisebb darabokra, és tedd félre. Ha nem található, akkor helyettesítheted más aszalt gyümölcsökkel, például aszalt szilvával.

    A jujube fűszeres íze jól illik a Hwachaehoz, de ha nem találod, más aszalt gyümölcs is remek választás!

    4

    A vízhez add hozzá a mézet és a lime levét, majd keverd össze, hogy a méz feloldódjon.

    A lime frissítő savassága segít ellensúlyozni a dinnye édességét, így harmonikus ízt ad az italnak.

    5

    Egy nagy tálba öntsd a víz és méz keverékét, majd add hozzá a dinnyét, jujubet és a pirított szezámmagot. Keverd össze, és hagyd a hűtőben egy órán keresztül, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha gyorsabban szeretnéd, használhatsz jeget is, hogy frissítőbb legyen.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss menta levelekkel, és ha szeretnéd, adj hozzá még egy kis lime levet, hogy még frissebb legyen.

    A menta különleges ízt ad a Hwachae-nak, ami tökéletesen illik a friss gyümölcsökhöz!