A szezámmagot száraz serpenyőben pirítsd meg közepes hőmérsékleten, amíg enyhén megpirul és illatozni kezd. Ezt követően hagyjuk kihűlni.
A szezámmag pörkölését figyelmesen végezd, hogy elkerüld az égést, ami keserűvé teheti az ízét.
A dinnyét hámozd meg és vágd kis kockákra. Ha görögdinnye, akkor a magokat is távolítsd el, hogy tiszta darabokat kapj.
A sárgadinnye is nagyszerű választás ehhez a recepthez, mivel édesebb és üdébb ízt ad!
A jujubet (kínai datolyát) is vágd kisebb darabokra, és tedd félre. Ha nem található, akkor helyettesítheted más aszalt gyümölcsökkel, például aszalt szilvával.
A jujube fűszeres íze jól illik a Hwachaehoz, de ha nem találod, más aszalt gyümölcs is remek választás!
A vízhez add hozzá a mézet és a lime levét, majd keverd össze, hogy a méz feloldódjon.
A lime frissítő savassága segít ellensúlyozni a dinnye édességét, így harmonikus ízt ad az italnak.
Egy nagy tálba öntsd a víz és méz keverékét, majd add hozzá a dinnyét, jujubet és a pirított szezámmagot. Keverd össze, és hagyd a hűtőben egy órán keresztül, hogy az ízek összeérjenek.
Ha gyorsabban szeretnéd, használhatsz jeget is, hogy frissítőbb legyen.
Tálalás előtt szórd meg friss menta levelekkel, és ha szeretnéd, adj hozzá még egy kis lime levet, hogy még frissebb legyen.
A menta különleges ízt ad a Hwachae-nak, ami tökéletesen illik a friss gyümölcsökhöz!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.