A vöröshagymát és a fokhagymát hámozd meg, majd vágd apróra. A kaliforniai paprikát és a cukkinit mossuk meg, és vágjuk kis kockákra. Tipp: egyenletes méretű darabokra vágva a zöldségek egyszerre fognak megpuhulni.
A hagymát érdemes először felkockázni, majd a fokhagymát zúzni vagy aprítani, hogy ne égjen meg a serpenyőben.
Egy nagy serpenyőben hevíts fel 2 evőkanál olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a vöröshagymát, és párold 3-4 percig, amíg üveges nem lesz. Ezután add hozzá a fokhagymát is, és pirítsd további 1 percig, figyelj, hogy ne égjen meg.
Ha a hagyma kezdene barnulni, adj hozzá egy kis vizet vagy alaplét a serpenyőbe, hogy megakadályozd az égést.
Tedd a felaprított paprikát és cukkinit a serpenyőbe, majd keverd hozzá a paradicsompürét is. Sózd, borsozd ízlés szerint. Főzd az egészet közepes lángon 10 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak, de még kissé roppanósak maradnak.
A zöldségek ízét fokozhatod egy kevés füstölt paprikával vagy chilivel is.
Egy száraz serpenyőben pirítsd aranybarnára a fenyőmagokat 2-3 perc alatt, gyakran kevergetve, hogy ne égjenek meg. Tipp: Amint megérzed a diós illatot, azonnal vedd le a tűzről.
A fenyőmag nagyon gyorsan megég, ezért folyamatosan figyelj rá és kevergesd.
A fenyőmagokat keverd bele a zöldséges keverékbe, majd hagyd az egészet hűlni legalább 10 percig, hogy ne olvassza meg a tésztát töltéskor.
A tölteléket hűtsd ki teljesen, akár a hűtőben is, hogy biztosan ne áztassa el a tésztát.
A sütőt melegítsd elő 200°C-ra. A leveles tésztát nyújtsd ki kb. 3 mm vastagra, és egy 10-12 cm átmérőjű körkivágóval (vagy pohárral) szaggasd ki a tésztalapokat. Tipp: A tészta könnyebben kezelhető, ha enyhén lisztezett felületen dolgozol.
A leveles tésztát hidegen tartsd, amíg nem dolgozol vele, különben nehezen kezelhetővé válik.
A tésztakorongok egyik felébe tegyél 1-1 evőkanál tölteléket, majd hajtsd félbe őket, és a széleiket nyomkodd le villával, hogy jól záródjanak. Ez megakadályozza, hogy a töltelék kisüljön.
A széleket tojásfehérjével is megkenheted, hogy még jobban összetapadjanak.
Helyezd az empanadákat sütőpapírral bélelt tepsire, majd kend meg a tetejüket felvert tojással, hogy szép aranybarnára süljenek. Süsd őket 20-25 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz a tészta.
Ha nincs tojásod, tejjel vagy olvasztott vajjal is megkenheted a tetejüket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.