Fideuà amb sèpia tálalva, friss petrezselyemmel díszítve

Fideuà amb sèpia

A fideuà amb sèpia egy tipikus spanyol étel, amely eredetileg a tengerparti városokban, például Valencianban vált népszerűvé. A fideuà a paella tésztás változata, és a tenger gyümölcseivel, mint például a sépia, valamint zöldségekkel készült. Ez a finom étel a mediterrán konyha kedvelt alapétele, és könnyedén elkészíthető bármilyen otthoni vacsorához. A tészta és a sépia kombinációja gazdag és szaftos ételt eredményez, amely minden falatnál autentikus spanyol ízeket ad.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Fideuà tészta (vagy spagetti, ha nem elérhető)
400 g Sèpia (tintahal)
1 db Hagyma
3 szegfű Fokhagyma
2 db Paradicsom
100 ml Fehérbor
500 ml Zöldség alaplé
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sépiát tisztítsd meg és vágd kisebb darabokra. A hagymát apróra vágd, a fokhagymát zúzd össze, a paradicsomokat pedig hámozd meg és vágd kockákra.

    A sépiát ha nem tisztítják megfelelően, akkor szivacsos és kemény maradhat, ezért ügyelj a tisztításra!

    2

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat. Add hozzá a hagymát és pirítsd 3-4 percig, amíg üvegesedni kezd.

    A hagyma pirítása során ügyelj arra, hogy ne égjen meg, mert a keserűség tönkreteheti az étel ízét.

    3

    Add hozzá a fokhagymát és a paradicsomot. Főzd 5-6 percig, amíg a paradicsomok megpuhulnak és levet engednek.

    A paradicsomoknak elég egy kis idő, hogy elkezdjenek levet engedni, ami szaftos alapot ad a tésztához.

    4

    Ezután öntsd bele a fehérbort, és hagyd pár percig főni, hogy az alkohol elpárologjon.

    A fehérbor íze fontos az ételben, de ne hagyd túl sokáig forrni, hogy ne veszítse el a friss aromáját.

    5

    Add hozzá a sépiát, sót és borsot, majd főzd tovább 5-7 percig, amíg a sépia megpuhul.

    A sépiát ne főzd túl, mert akkor keménnyé válik. Ha biztos akarsz lenni benne, hogy megpuhul, próbáld meg egy villával könnyedén felvágni.

    6

    Amikor a sépia megpuhult, add hozzá a fideuà tésztát és a zöldség alaplevet. Főzd alacsony lángon 10-12 percig, amíg a tészta megpuhul és az alaplé felszívódik.

    Ha nincs elég folyadék, adj hozzá egy kevés vizet vagy alaplevet. A tészta elnyeli a folyadékot, így folyamatosan pótolni kell.

    7

    Amikor a tészta megfőtt, tálald a fedelelt serpenyőből, és szórd meg friss petrezselyemmel.

    A petrezselyem frissességet ad, és szép színt is ad az ételnek.