A hal filéket főzd meg a tejben 10 percig, majd szűrd le és törd össze egy tálban.
Ha nem szeretnéd túl száraznak, adj hozzá egy kis főzőlevet, hogy megőrizze a hal puhaságát.
A hagymát apróra vágd, majd pirítsd meg egy evőkanál vajon egy serpenyőben.
A hagymát lassú tűzön pirítsd, hogy ne égjen meg, hanem édes, karamellizált íze legyen.
A főtt burgonyát törd össze, majd add hozzá a tejfölt, a vajat, és ízlés szerint sózd és borsozd.
A burgonyát nem szabad túl krémesre törni, hogy megőrizze a textúráját.
A tálalásához a halhoz add hozzá a főtt lencsét, a fagyasztott borsót és a pirított hagymát, majd jól keverd össze.
A borsót előzőleg ne főzd meg, mert a sütés során is szépen megpuhul.
A halas keveréket tedd egy sütőformába, és add hozzá a burgonyapürét a tetejére.
A püré tetejére fűszeres morzsát is szórhatsz, hogy ropogós legyen.
A kész tálat tedd 180°C-ra előmelegített sütőbe, és süsd 25-30 percig, amíg a teteje szép aranybarna lesz.
Ha szeretnéd, a végén 5 percig grillezheted a tetejét, hogy még ropogósabb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.