Fishcake lazaccal, ropogós halrudak friss petrezselyemmel és citrommal tálalva

Fishcake lazaccal

A Fishcake lazaccal egy rendkívül népszerű étel, amely friss lazacot és egyéb hozzávalókat használ a finom falatkák elkészítéséhez. A halrudak kívül ropogósak, belül puhák, és a friss petrezselyem és citrom kiemeli az étel ízeit. A lazac gazdag omega-3 zsírsavakban, ezért ez az étel nemcsak finom, hanem egészséges is. A Fishcake lazaccal tökéletes étkezés lehet egy családi vacsorára vagy bármilyen alkalomra, ahol egy ízletes halas ételt szeretnél kínálni.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Friss lazacfilé
2 db Főtt burgonya
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Friss petrezselyem
1 db Tojás
50 g Zsemlemorzsa
1 tk.
0.5 tk. Bors
3 ek. Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lazacot filézd le, távolítsd el a bőrét és a szálkákat. A burgonyát főzd meg sós vízben, amíg megpuhul, majd törd össze pürévé.

    A lazacot érdemes frissen használni, hogy az íze gazdag és intenzív maradjon.

    2

    A hagymát és fokhagymát hámozd meg, majd apróra vágd. Egy serpenyőben hevíts egy kevés olajat, és pirítsd meg rajta a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.

    A fokhagyma és hagyma pirítása fokozza az ízeket, ügyelj arra, hogy ne égjenek meg.

    3

    A megfőtt burgonyát és a lazacot keverd össze egy tálban. Add hozzá a pirított hagymát és fokhagymát, a felvert tojást, a friss petrezselymet, sót, borsot és a zsemlemorzsát.

    A zsemlemorzsa segít abban, hogy a halrudak összetartjanak és ne essenek szét sütés közben.

    4

    A keveréket oszd fel egyenlő adagokra, és formázz belőle kis halrudakat vagy korongokat.

    Használj egy evőkanalat a keverék adagolásához, így egyenletes méretű halrudakat készíthetsz.

    5

    Melegíts egy serpenyőt közepes lángon, és adj hozzá egy kevés olajat. A halrudakat süsd aranybarnára és ropogósra mindkét oldalán, körülbelül 4-5 percig oldalanként.

    Ne süsd túl a halrudakat, mert akkor a belsejük száraz lesz, míg kívülről ropogósak maradnak.

    6

    Miután megsültek, tedd őket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitassák.

    A papírtörlő segít abban, hogy a halrudak ne legyenek túl olajosak, és ropogós maradjon a külsejük.

    7

    Tálald a fishcake-eket friss petrezselyemmel és citromszeletekkel.

    A citrom frissíti és kiemeli a hal ízét, ezért tálalás előtt egy kevés citromlével megcsepegtetheted.