Flan tojással, karamellás öntettel tálalva

Flan tojással

A flan története Latin-Amerikában kezdődött, és hamar elterjedt a világ más részein is. Ez a desszert sűrített tej, tojás és cukor egyszerű kombinációjából készül. Az autentikus verzió karamellás öntettel tálalva a klasszikus édesség, de a tojásos flan gazdagabb ízével és simább textúrájával egy igazán különleges desszert.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
4 db Tojás
200 g Cukor
500 ml Tej
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tejet öntsd egy lábosba, és add hozzá a vaníliás cukrot. Melegítsd fel közepes lángon, de ne forrald fel.

    A tej ne forrjon fel teljesen, mert elválhat a zsírtól, és nem lesz sima az állaga.

    2

    A tojásokat és a cukrot keverd habosra egy tálban.

    Ne keverd túl erősen a tojásokat, mert akkor nem fog megfelelően sűrűsödni a flan.

    3

    Fokozatosan öntsd bele a meleg tejet a tojásos keverékbe, miközben folyamatosan kevered. Ez segít, hogy a tojás ne kotyogjon meg.

    A tej ne legyen túl forró, mert akkor a tojásokat megfőzheti és csomós lesz a flan.

    4

    A keveréket öntsd egy karamellizált cukorral előkészített flan formába.

    A karamellt úgy készítheted, hogy cukrot olvasztasz egy lábasban, amíg el nem olvad és aranybarnára karamellizálódik.

    5

    A flant sütőben, 160°C-ra előmelegített sütőben süsd 40-45 percig, amíg a közepe megszilárdul.

    Ne hagyd túl sokáig a flant a sütőben, mert akkor túl kemény lesz. A flan készségét fogpiszkálóval ellenőrizheted.

    6

    Amikor a flan megszilárdult, vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni.

    Hagyd szobahőmérsékleten hűlni, hogy szépen ki tudj venni egy szeletet belőle.

    7

    Tálald a kész flant karamellás öntettel, és élvezd a gazdag, krémes édességet.