A tejet öntsd egy lábosba, és add hozzá a vaníliás cukrot. Melegítsd fel közepes lángon, de ne forrald fel.
A tej ne forrjon fel teljesen, mert elválhat a zsírtól, és nem lesz sima az állaga.
A tojásokat és a cukrot keverd habosra egy tálban.
Ne keverd túl erősen a tojásokat, mert akkor nem fog megfelelően sűrűsödni a flan.
Fokozatosan öntsd bele a meleg tejet a tojásos keverékbe, miközben folyamatosan kevered. Ez segít, hogy a tojás ne kotyogjon meg.
A tej ne legyen túl forró, mert akkor a tojásokat megfőzheti és csomós lesz a flan.
A keveréket öntsd egy karamellizált cukorral előkészített flan formába.
A karamellt úgy készítheted, hogy cukrot olvasztasz egy lábasban, amíg el nem olvad és aranybarnára karamellizálódik.
A flant sütőben, 160°C-ra előmelegített sütőben süsd 40-45 percig, amíg a közepe megszilárdul.
Ne hagyd túl sokáig a flant a sütőben, mert akkor túl kemény lesz. A flan készségét fogpiszkálóval ellenőrizheted.
Amikor a flan megszilárdult, vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni.
Hagyd szobahőmérsékleten hűlni, hogy szépen ki tudj venni egy szeletet belőle.
Tálald a kész flant karamellás öntettel, és élvezd a gazdag, krémes édességet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.