A gyömbért és fokhagymát hámozd meg, majd reszeld finomra. Facsard ki a friss citrom levét.
A gyömbért érdemes kanállal meghámozni, így kevesebb vész kárba.
Egy kis serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a reszelt gyömbért és fokhagymát, és pirítsd 1-2 percig, amíg illatos nem lesz.
Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz.
Öntsd hozzá a citromlevet, mézet, szójaszószt és rizsecetet. Keverd alaposan össze, majd főzd 3-4 percig, amíg kissé besűrűsödik.
A szójaszósz sótartalmát vedd figyelembe, amikor a szószt ízesíted.
Ízesítsd sóval és borssal, majd ha simább állagot szeretnél, turmixold át botmixerrel.
A botmixerrel óvatosan pürésítsd, mert forró állapotban fröcsöghet.
Hagyd kicsit hűlni, majd tálald grillezett húsokhoz, halakhoz vagy saláták mellé. Hűtőben tárolva akár egy hétig is eltartható.
A szószhoz adhatsz egy kevés aprított petrezselymet vagy koriandert is a frissebb ízért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.