Fokhagymás citromos gyömbérszósz tálalva

Fokhagymás citromos gyömbérszósz

A fokhagymás citromos gyömbérszósz a friss és pikáns ízek tökéletes egyensúlyát hozza létre. A citrom savanykás frissessége, a gyömbér pikáns csípőssége és a fokhagyma karakteres íze egy igazán különleges mártást eredményez. Ahogy a gyömbér és a fokhagyma pirul az olívaolajban, a citrom frissessége és a méz enyhe édessége tökéletesen kiegészíti az ízeket. Ez a mártás kiválóan illik grillezett húsokhoz, halakhoz vagy salátákhoz, de akár egy egyszerű sült zöldség is új életre kel vele. A tökéletes szósz titka az alapanyagok frissességében és az ízek egyensúlyában rejlik. Ha intenzívebb ízvilágot szeretnél, adj hozzá több gyömbért vagy fokhagymát, vagy ha enyhébb szószt szeretnél, növeld a méz mennyiségét. A mártás akár napokig eltartható a hűtőben, így bármikor előveheted egy gyors, ízletes fogáshoz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
130 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
50 ml Friss citromlé
15 g Friss gyömbér
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Méz
1 ek. Szójaszósz
1 ek. Rizsecet
1 csipet
1 csipet Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A gyömbért és fokhagymát hámozd meg, majd reszeld finomra. Facsard ki a friss citrom levét.

    A gyömbért érdemes kanállal meghámozni, így kevesebb vész kárba.

    2

    Egy kis serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a reszelt gyömbért és fokhagymát, és pirítsd 1-2 percig, amíg illatos nem lesz.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz.

    3

    Öntsd hozzá a citromlevet, mézet, szójaszószt és rizsecetet. Keverd alaposan össze, majd főzd 3-4 percig, amíg kissé besűrűsödik.

    A szójaszósz sótartalmát vedd figyelembe, amikor a szószt ízesíted.

    4

    Ízesítsd sóval és borssal, majd ha simább állagot szeretnél, turmixold át botmixerrel.

    A botmixerrel óvatosan pürésítsd, mert forró állapotban fröcsöghet.

    5

    Hagyd kicsit hűlni, majd tálald grillezett húsokhoz, halakhoz vagy saláták mellé. Hűtőben tárolva akár egy hétig is eltartható.

    A szószhoz adhatsz egy kevés aprított petrezselymet vagy koriandert is a frissebb ízért.