FokhagymĂĄs Tangsuyuk csirkehĂșssal, tamarind szĂłszban Ă©s szezĂĄmmaggal tĂĄlalva

FokhagymĂĄs tangsuyuk

A Tangsuyuk egy klasszikus koreai Ă©tel, amely eredetileg hĂșsos vĂĄltozatokban kĂ©szĂŒlt, de a modern vĂĄltozatok sokfĂ©le formĂĄban lĂ©teznek. A fokhagymĂĄs tangsuyuk a hĂșsos vĂĄltozatok közĂŒl az egyik legnĂ©pszerƱbb. A tamarind paszta Ă©s szĂłjaszĂłsz kombinĂĄciĂłja Ă©des Ă©s sĂłs Ă­zeket hoz lĂ©tre, mĂ­g a fokhagyma gazdag Ă­ze Ă©s a csirkehĂșs szaftossĂĄga tökĂ©letes harmĂłniĂĄt alkot.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g CsirkehĂșs filĂ©
⭕ 2 db Krumpli
⭕ 100 ml Víz
⭕ 100 g Liszt
⭕ 1 db Tojás
⭕ 4 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 ek. Tamarind paszta
⭕ 2 ek. Sójai szósz
⭕ 1 ek. Cukor
⭕ 2 db Vörös chili
⭕ 1 tk. Szezámmag
⭕ 1 l Olaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehĂșst szeleteld vĂ©kony csĂ­kokra, majd sĂłzd Ă©s borsozd meg.

    A csirkehĂșs szeletelĂ©se elƑtt Ă©rdemes egy kicsit lefagyasztani, hogy könnyebben szeletelhetƑ legyen.

    2

    A lisztet Ă©s a tojĂĄst keverd össze, hogy sƱrƱbb masszĂĄt kapj. A csirkehĂșs csĂ­kokat mĂĄrtsd bele ebbe a masszĂĄba.

    Ha a tĂ©szta tĂșl sƱrƱ, adj hozzĂĄ egy kis vizet, hogy könnyebben be tudjuk mĂĄrtani a csirkehĂșst.

    3

    A krumplikat hĂĄmozd meg, majd vĂĄgd vĂ©kony szeletekre. Olajban sĂŒsd ki Ƒket ropogĂłsra, Ă©s tedd fĂ©lre.

    4

    MelegĂ­ts olajat egy serpenyƑben, Ă©s sĂŒsd meg a csirkehĂșs csĂ­kokat aranybarnĂĄra. Ez körĂŒlbelĂŒl 5-7 percet vesz igĂ©nybe.

    A csirkehĂșst ne sĂŒsd tĂșl, hogy ne legyen szĂĄraz. InkĂĄbb alacsonyabb lĂĄngon sĂŒsd, hogy megƑrizzĂ©k szaftossĂĄgukat.

    5

    Egy mĂĄsik serpenyƑben kĂ©szĂ­tsd el a szĂłszt: a fokhagymĂĄt aprĂłra vĂĄgva pirĂ­tsd meg egy kevĂ©s olajon, majd add hozzĂĄ a tamarind pasztĂĄt, szĂłjaszĂłszt Ă©s cukrot. Keverd jĂłl össze.

    A fokhagyma pirĂ­tĂĄsakor ne hagyd megĂ©gni, hogy ne legyen keserƱ. A tamarind paszta kĂŒlönleges savanykĂĄs Ă­zt ad a szĂłsznak.

    6

    Amikor a szĂłsz egybe forrt, add hozzĂĄ a csirkehĂșs csĂ­kokat, Ă©s forgasd ĂĄt alaposan a szĂłszban.

    Ha a szĂłsz tĂșl sƱrƱnek tƱnik, egy kevĂ©s vizet is adhatsz hozzĂĄ, hogy lĂĄgyabb legyen.

    7

    TĂĄlalĂĄskor szĂłrd meg a kĂ©sz Ă©telt szezĂĄmmaggal Ă©s dĂ­szĂ­tsd friss vörös chilivel. TĂĄlald a sĂŒlt krumplival Ă©s Ă©lvezd!