A csirkehúst szeleteld vékony csíkokra, majd sózd és borsozd meg.
A csirkehús szeletelése előtt érdemes egy kicsit lefagyasztani, hogy könnyebben szeletelhető legyen.
A lisztet és a tojást keverd össze, hogy sűrűbb masszát kapj. A csirkehús csíkokat mártsd bele ebbe a masszába.
Ha a tészta túl sűrű, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyebben be tudjuk mártani a csirkehúst.
A krumplikat hámozd meg, majd vágd vékony szeletekre. Olajban süsd ki őket ropogósra, és tedd félre.
Melegíts olajat egy serpenyőben, és süsd meg a csirkehús csíkokat aranybarnára. Ez körülbelül 5-7 percet vesz igénybe.
A csirkehúst ne süsd túl, hogy ne legyen száraz. Inkább alacsonyabb lángon süsd, hogy megőrizzék szaftosságukat.
Egy másik serpenyőben készítsd el a szószt: a fokhagymát apróra vágva pirítsd meg egy kevés olajon, majd add hozzá a tamarind pasztát, szójaszószt és cukrot. Keverd jól össze.
A fokhagyma pirításakor ne hagyd megégni, hogy ne legyen keserű. A tamarind paszta különleges savanykás ízt ad a szósznak.
Amikor a szósz egybe forrt, add hozzá a csirkehús csíkokat, és forgasd át alaposan a szószban.
Ha a szósz túl sűrűnek tűnik, egy kevés vizet is adhatsz hozzá, hogy lágyabb legyen.
Tálaláskor szórd meg a kész ételt szezámmaggal és díszítsd friss vörös chilivel. Tálald a sült krumplival és élvezd!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.