Fokhagymás Tangsuyuk csirkehússal, tamarind szószban és szezámmaggal tálalva

Fokhagymás tangsuyuk

A Tangsuyuk egy klasszikus koreai étel, amely eredetileg húsos változatokban készült, de a modern változatok sokféle formában léteznek. A fokhagymás tangsuyuk a húsos változatok közül az egyik legnépszerűbb. A tamarind paszta és szójaszósz kombinációja édes és sós ízeket hoz létre, míg a fokhagyma gazdag íze és a csirkehús szaftossága tökéletes harmóniát alkot.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús filé
2 db Krumpli
100 ml Víz
100 g Liszt
1 db Tojás
4 gerezd Fokhagyma
2 ek. Tamarind paszta
2 ek. Sójai szósz
1 ek. Cukor
2 db Vörös chili
1 tk. Szezámmag
1 l Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst szeleteld vékony csíkokra, majd sózd és borsozd meg.

    A csirkehús szeletelése előtt érdemes egy kicsit lefagyasztani, hogy könnyebben szeletelhető legyen.

    2

    A lisztet és a tojást keverd össze, hogy sűrűbb masszát kapj. A csirkehús csíkokat mártsd bele ebbe a masszába.

    Ha a tészta túl sűrű, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyebben be tudjuk mártani a csirkehúst.

    3

    A krumplikat hámozd meg, majd vágd vékony szeletekre. Olajban süsd ki őket ropogósra, és tedd félre.

    4

    Melegíts olajat egy serpenyőben, és süsd meg a csirkehús csíkokat aranybarnára. Ez körülbelül 5-7 percet vesz igénybe.

    A csirkehúst ne süsd túl, hogy ne legyen száraz. Inkább alacsonyabb lángon süsd, hogy megőrizzék szaftosságukat.

    5

    Egy másik serpenyőben készítsd el a szószt: a fokhagymát apróra vágva pirítsd meg egy kevés olajon, majd add hozzá a tamarind pasztát, szójaszószt és cukrot. Keverd jól össze.

    A fokhagyma pirításakor ne hagyd megégni, hogy ne legyen keserű. A tamarind paszta különleges savanykás ízt ad a szósznak.

    6

    Amikor a szósz egybe forrt, add hozzá a csirkehús csíkokat, és forgasd át alaposan a szószban.

    Ha a szósz túl sűrűnek tűnik, egy kevés vizet is adhatsz hozzá, hogy lágyabb legyen.

    7

    Tálaláskor szórd meg a kész ételt szezámmaggal és díszítsd friss vörös chilivel. Tálald a sült krumplival és élvezd!