A krumplikat hámozzuk meg, majd vágjuk fel kis kockákra. A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, a gyömbért reszeljük le.
A krumplikat egyenlő méretű kockákra vágva egyenletesebben fognak főni.
Egy nagy serpenyőben vagy lábasban melegítsük fel az olívaolajat, majd pirítsuk meg a hagymát, fokhagymát és gyömbért, amíg illatosak lesznek.
A fokhagymát alacsonyabb hőmérsékleten pirítsuk, hogy ne égjen meg és kiadja az ízét.
Adjuk hozzá a felkockázott krumplit és a csípős chili szeleteket. Keverjük át, hogy a fűszerek jól bevonják a krumplit.
A chili ízét szabályozhatjuk a magok eltávolításával, hogy enyhébb legyen.
Öntsük hozzá a kókusztejet, szójaszószt és curry port. Sózzuk meg, majd hagyjuk a krumplit főzni, amíg megpuhul (kb. 15-20 perc).
A kókusztej selymes és gazdag ízt ad, ami tökéletesen passzol a curry porhoz.
Amikor a krumpli megpuhult, adjuk hozzá a pirított földimogyorót, és jól keverjük össze.
A földimogyoró ropogós textúrát és egy extra ízréteget ad a levesnek.
Tálalás előtt egy kis extra chili szelettel és apróra vágott korianderrel díszíthetjük.
A koriander frissességet ad az ételnek, és segít ellensúlyozni a curry por erősebb ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.