Földimogyorós gamjatang, gazdag és fűszeres krumpli leves kókusztejjel és földimogyoróval tálalva

Földimogyorós gamjatang

A gamjatang egy hagyományos koreai étel, amelyet gyakran készítenek a téli hónapokban, mivel a gazdag, fűszeres ízek segítenek felmelegíteni a testet. A földimogyorós változat egy különleges csavart ad a hagyományos recepthez, és a kókusztej egyedülálló krémességet ad az ételnek. A gamjatangot általában krumplival készítik, de az egyes változatok más zöldségeket is tartalmazhatnak. Ez a változat a földimogyoróval és chili fűszerességgel új ínycsiklandó élményt kínál.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Krumpli
100 g Földimogyoró (pirított, hámozott)
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Friss gyömbér
1 db Csípős chili
2 ek. Szójaszósz
200 ml Kókusztej
1 tk. Curry por
1 tk.
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A krumplikat hámozzuk meg, majd vágjuk fel kis kockákra. A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, a gyömbért reszeljük le.

    A krumplikat egyenlő méretű kockákra vágva egyenletesebben fognak főni.

    2

    Egy nagy serpenyőben vagy lábasban melegítsük fel az olívaolajat, majd pirítsuk meg a hagymát, fokhagymát és gyömbért, amíg illatosak lesznek.

    A fokhagymát alacsonyabb hőmérsékleten pirítsuk, hogy ne égjen meg és kiadja az ízét.

    3

    Adjuk hozzá a felkockázott krumplit és a csípős chili szeleteket. Keverjük át, hogy a fűszerek jól bevonják a krumplit.

    A chili ízét szabályozhatjuk a magok eltávolításával, hogy enyhébb legyen.

    4

    Öntsük hozzá a kókusztejet, szójaszószt és curry port. Sózzuk meg, majd hagyjuk a krumplit főzni, amíg megpuhul (kb. 15-20 perc).

    A kókusztej selymes és gazdag ízt ad, ami tökéletesen passzol a curry porhoz.

    5

    Amikor a krumpli megpuhult, adjuk hozzá a pirított földimogyorót, és jól keverjük össze.

    A földimogyoró ropogós textúrát és egy extra ízréteget ad a levesnek.

    6

    Tálalás előtt egy kis extra chili szelettel és apróra vágott korianderrel díszíthetjük.

    A koriander frissességet ad az ételnek, és segít ellensúlyozni a curry por erősebb ízét.