Melegítsd fel az almás cidert egy közepes méretű lábosban alacsony lángon.
Fontos, hogy alacsony lángon melegítsd, különben a cider felforrhat és elveszítheti az ízét.
Add hozzá a barna cukrot, a narancshéjat, a fahéjrudat, a szegfűszeget és egy csipet szerecsendiót. Keverd meg, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek körülbelül 10 perc alatt.
A narancshéjat óvatosan hámozd, csak a külső, színes részét használd, mert a fehér rész keserű lehet.
Dobd bele az almaszeleteket, és főzd tovább 2-3 percig, hogy az alma aromája is átjárja az italt.
Ne főzd túl az almaszeleteket, mert széteshetnek. A cél, hogy átvegyék az ízeket, de ne legyenek pépesek.
Szűrd le a cider-t, hogy eltávolítsd a fűszereket, majd oszd el poharakba.
A leszűrt fűszereket ne dobd ki rögtön, tedd egy kis tálkába, és az illatuk még sokáig érezhető lesz a lakásban.
Tálalás előtt díszítsd tejszínhabbal és egy friss almaszelettel a különleges megjelenés érdekében.
A tejszínhabot közvetlenül tálalás előtt tedd a ciderre, hogy ne olvadjon el.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.