A batátát hámozd meg, majd vágd kisebb darabokra.
A batáta egyenletes méretűre vágása segíti a gyors és egyenletes főzést.
Tedd a batátát egy lábasba, és öntsd fel vízzel úgy, hogy ellepje a zöldséget. Fedd le és forrald fel.
A víz mennyiségét mindig úgy állítsd be, hogy teljesen ellepje a batátát, így egyenletesen fog főni.
Miután felforrt, csökkentsd a lángot, és hagyd főzni 20-25 percig, amíg a batáta megpuhul.
A batáta főzési ideje függ a darabok méretétől. Ha puha, könnyedén át tudsz szúrni egy villát rajta.
Amikor a batáta megfőtt, szűrd le a vizet és tedd vissza a lábasba. Add hozzá a chili port, sót, borsot és a finomra vágott fokhagymát.
A chili mennyisége tetszés szerint változtatható, ha enyhébb ízre vágysz, kevesebb chili port használj.
Alaposan keverd össze, és főzd pár percig, hogy az ízek összeérjenek.
A fokhagyma pirítása nem szükséges, mert a batátában lévő hőmérséklet is feloldja az ízeket.
Tálald a főtt batátát, és szórd meg friss korianderrel a friss íz érdekében.
A koriander egyedi ízt ad és remekül illik a fűszeres batátához.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.