Főtt batáta chilivel, fűszeres zöldség étel korianderrel

Főtt batáta chilivel

A batáta egy rendkívül tápláló zöldség, amelyet sokféleképpen lehet elkészíteni. A chili és a fokhagyma friss, fűszeres ízt ad a batátának, így egy egyszerű, de ínycsiklandó ételt készíthetünk belőle. Ez az étel különösen népszerű vegetáriánusok körében, mivel gazdag tápanyagokban, és gyorsan elkészíthető.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Batáta
1 l Víz
1 tk. Chili por
2 gerezd Fokhagyma
1 csipet
1 csipet Bors
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A batátát hámozd meg, majd vágd kisebb darabokra.

    A batáta egyenletes méretűre vágása segíti a gyors és egyenletes főzést.

    2

    Tedd a batátát egy lábasba, és öntsd fel vízzel úgy, hogy ellepje a zöldséget. Fedd le és forrald fel.

    A víz mennyiségét mindig úgy állítsd be, hogy teljesen ellepje a batátát, így egyenletesen fog főni.

    3

    Miután felforrt, csökkentsd a lángot, és hagyd főzni 20-25 percig, amíg a batáta megpuhul.

    A batáta főzési ideje függ a darabok méretétől. Ha puha, könnyedén át tudsz szúrni egy villát rajta.

    4

    Amikor a batáta megfőtt, szűrd le a vizet és tedd vissza a lábasba. Add hozzá a chili port, sót, borsot és a finomra vágott fokhagymát.

    A chili mennyisége tetszés szerint változtatható, ha enyhébb ízre vágysz, kevesebb chili port használj.

    5

    Alaposan keverd össze, és főzd pár percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A fokhagyma pirítása nem szükséges, mert a batátában lévő hőmérséklet is feloldja az ízeket.

    6

    Tálald a főtt batátát, és szórd meg friss korianderrel a friss íz érdekében.

    A koriander egyedi ízt ad és remekül illik a fűszeres batátához.