A darált húst egy tálba tedd, és add hozzá a tojást, a gluténmentes zsemlemorzsát, a tejfölt, a pirospaprikát, a sót és a borsot.
A tejföl segít megpuhítani a húsgombócokat, így lágyabbak lesznek.
Alaposan dolgozd össze a hozzávalókat, hogy a massza sima és egységes legyen.
Ha túl száraznak találod a masszát, adj hozzá egy kis vizet vagy még tejfölt, hogy könnyen formázható legyen.
Formálj a masszából közepes méretű gombócokat, és tedd őket egy tányérra.
A gombócokat nedves kézzel formáld, hogy ne ragadjanak a kezedhez.
Egy serpenyőben hevítsd fel a vajat, majd add hozzá a húsgombócokat. Süsd őket közepes lángon, amíg mindkét oldaluk szépen megpirul, és átsülnek.
Ne süsd túl sokáig a gombócokat, mert akkor kiszáradnak. A megfelelő sütési idő biztosítja a puha és szaftos belsőt.
Amikor elkészültek, tálald őket friss petrezselyemmel díszítve, és egy kis tejföllel.
A petrezselyem frissességet ad a frikadellernek, és díszítésként is jól mutat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.