Gluténmentes frikadeller friss petrezselyemmel tálalva

Frikadeller gluténmentes változatban

A frikadeller egy hagyományos dán étel, amelyet általában darált húsból készítenek. A gluténmentes változat készítése során a hagyományos zsemlemorzsa helyett gluténmentes alternatívát használunk, így mindenki számára élvezhetővé válik. Történeti háttér: A frikadeller dán nemzeti étel, és évszázadok óta az ország konyhájának egyik alapvető fogása. Az étel rendkívül népszerű a dán családok körében, különösen a téli hónapokban.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Darálthús (sertés vagy marha)
1 db Tojás
3 ek. Gluténmentes zsemlemorzsa
2 ek. Tejföl
1 tk. Pirospaprika
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
2 ek. Vaj
1 ág Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A darált húst egy tálba tedd, és add hozzá a tojást, a gluténmentes zsemlemorzsát, a tejfölt, a pirospaprikát, a sót és a borsot.

    A tejföl segít megpuhítani a húsgombócokat, így lágyabbak lesznek.

    2

    Alaposan dolgozd össze a hozzávalókat, hogy a massza sima és egységes legyen.

    Ha túl száraznak találod a masszát, adj hozzá egy kis vizet vagy még tejfölt, hogy könnyen formázható legyen.

    3

    Formálj a masszából közepes méretű gombócokat, és tedd őket egy tányérra.

    A gombócokat nedves kézzel formáld, hogy ne ragadjanak a kezedhez.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel a vajat, majd add hozzá a húsgombócokat. Süsd őket közepes lángon, amíg mindkét oldaluk szépen megpirul, és átsülnek.

    Ne süsd túl sokáig a gombócokat, mert akkor kiszáradnak. A megfelelő sütési idő biztosítja a puha és szaftos belsőt.

    5

    Amikor elkészültek, tálald őket friss petrezselyemmel díszítve, és egy kis tejföllel.

    A petrezselyem frissességet ad a frikadellernek, és díszítésként is jól mutat.