Frikadeller zabpehellyel, ropogós és ínycsiklandó húsos falatok friss petrezselyemmel díszítve

Frikadeller zabpehellyel

A frikadeller, vagyis dán húsgombócok, az északi konyha egyik alapvető ételévé váltak. A zabpehellyel készült változat még gazdagabbá és egészségesebbé teszi ezt az ételt, mivel a zabpehely extra rostot és puhaságot ad a frikadellákhoz. Ez az étel igazi klasszikus, amely tökéletes egy családi étkezéshez vagy hétköznapi vacsorához. A zabpehely és a hús kombinációja egyedülálló, ínycsiklandó élményt biztosít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Darálthús (marha vagy sertés)
100 g Zabpehely
1 db Tojás
2 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 ek. Petrezselyem
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
2 ek. Olívaolaj
50 ml Tej

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A darálthúst tedd egy tálba. Add hozzá a tojást, a finomra vágott hagymát, fokhagymát és petrezselymet. Sózd és borsozd ízlés szerint.

    A petrezselyem friss ízt ad, és segít a hús tökéletes ízesítésében.

    2

    A zabpelyhet add a húsos keverékhez, majd öntsd hozzá a tejet. Keverd jól össze, hogy minden hozzávaló egyenletesen eloszoljon.

    Ha a keverék túl száraz, adj hozzá még egy kis tejet, hogy könnyebben formázható legyen.

    3

    A masszából formálj kis gombócokat, majd lapítsd őket le, hogy a végső frikadellák kerek alakúak legyenek.

    A frikadellákat ne nyomd túl erősen, hogy megőrizzék a puhaságukat sütés után.

    4

    Melegíts olívaolajat egy serpenyőben, és a frikadellákat süsd mindkét oldalon aranybarnára, körülbelül 4-5 percig.

    A megfelelő hőmérsékletű olajban süsd őket, hogy kívül ropogósak, belül pedig puhák maradjanak.

    5

    Tálald a kész frikadellákat friss petrezselyemmel díszítve, és egy kis friss kenyérrel vagy salátával.

    A frikadellákat remekül kiegészíti egy egyszerű zöld saláta, amely frissességet ad az ételnek.