A darálthúst tedd egy tálba. Add hozzá a tojást, a finomra vágott hagymát, fokhagymát és petrezselymet. Sózd és borsozd ízlés szerint.
A petrezselyem friss ízt ad, és segít a hús tökéletes ízesítésében.
A zabpelyhet add a húsos keverékhez, majd öntsd hozzá a tejet. Keverd jól össze, hogy minden hozzávaló egyenletesen eloszoljon.
Ha a keverék túl száraz, adj hozzá még egy kis tejet, hogy könnyebben formázható legyen.
A masszából formálj kis gombócokat, majd lapítsd őket le, hogy a végső frikadellák kerek alakúak legyenek.
A frikadellákat ne nyomd túl erősen, hogy megőrizzék a puhaságukat sütés után.
Melegíts olívaolajat egy serpenyőben, és a frikadellákat süsd mindkét oldalon aranybarnára, körülbelül 4-5 percig.
A megfelelő hőmérsékletű olajban süsd őket, hogy kívül ropogósak, belül pedig puhák maradjanak.
Tálald a kész frikadellákat friss petrezselyemmel díszítve, és egy kis friss kenyérrel vagy salátával.
A frikadellákat remekül kiegészíti egy egyszerű zöld saláta, amely frissességet ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.