Frittata póréhagymával és gruyère sajttal, friss petrezselyemmel díszítve

Frittata póréhagymával és gruyère sajttal

A frittata egy hagyományos olasz étel, amelyet tojásból és különféle töltelékekből készítenek. Az alaprecept számos variációval bővült, és az olasz konyhában különböző zöldségekkel, húsokkal, sajtokkal gazdagítják. A póréhagyma és a gruyère sajt kombinációja egy klasszikus választás, amelyet könnyedén el lehet készíteni. A frittata tökéletes reggeli vagy ebéd lehet, gyorsan elkészíthető, ugyanakkor tápláló és ízletes étel.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 szál Póréhagyma
6 db Tojás
100 g Gruyère sajt
50 ml Tej
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymát alaposan tisztítsd meg, vágd félkarikákra, majd egy serpenyőben olívaolajon párold 5-7 percig, amíg megpuhul.

    A póréhagymát ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, hogy ne veszítse el a finom ízét, de legyen kellően puha.

    2

    A tojásokat verd fel egy tálban a tejjel, sóval és borssal.

    A tej segít abban, hogy a frittata könnyedebb és lágyabb legyen. Ne keverd túl a tojásokat, hogy ne keletkezzen hab.

    3

    A megpuhult póréhagymát tedd félre, majd reszeld le a gruyère sajtot.

    A gruyère sajt erőteljes íze jól harmonizál a póréhagyma lágyabb ízével.

    4

    A serpenyőbe öntsd vissza a póréhagymát, öntsd rá a tojásos keveréket, és egyenletesen szórd rá a reszelt gruyère sajtot.

    Ügyelj arra, hogy a tojásos keverék mindenhol elfedje a póréhagymát, és a sajt szépen eloszoljon a frittatán.

    5

    Lassú tűzön süsd 5-7 percig, amíg a tojás elkezd megszilárdulni. Ezután takard le a serpenyőt, és süsd további 5-7 percig, amíg teljesen megszilárdul.

    Ha nem biztos vagy benne, hogy megsült, egy konyhai spatulával próbáld meg óvatosan felemelni a széleit, hogy lásd, megérett-e.

    6

    A kész frittatát tálald frissen, és szórd meg friss petrezselyemmel.

    A friss petrezselyem segít kiemelni a frittata ízét, és frissességet ad az ételnek.