A póréhagymát alaposan tisztítsd meg, vágd félkarikákra, majd egy serpenyőben olívaolajon párold 5-7 percig, amíg megpuhul.
A póréhagymát ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, hogy ne veszítse el a finom ízét, de legyen kellően puha.
A tojásokat verd fel egy tálban a tejjel, sóval és borssal.
A tej segít abban, hogy a frittata könnyedebb és lágyabb legyen. Ne keverd túl a tojásokat, hogy ne keletkezzen hab.
A megpuhult póréhagymát tedd félre, majd reszeld le a gruyère sajtot.
A gruyère sajt erőteljes íze jól harmonizál a póréhagyma lágyabb ízével.
A serpenyőbe öntsd vissza a póréhagymát, öntsd rá a tojásos keveréket, és egyenletesen szórd rá a reszelt gruyère sajtot.
Ügyelj arra, hogy a tojásos keverék mindenhol elfedje a póréhagymát, és a sajt szépen eloszoljon a frittatán.
Lassú tűzön süsd 5-7 percig, amíg a tojás elkezd megszilárdulni. Ezután takard le a serpenyőt, és süsd további 5-7 percig, amíg teljesen megszilárdul.
Ha nem biztos vagy benne, hogy megsült, egy konyhai spatulával próbáld meg óvatosan felemelni a széleit, hogy lásd, megérett-e.
A kész frittatát tálald frissen, és szórd meg friss petrezselyemmel.
A friss petrezselyem segít kiemelni a frittata ízét, és frissességet ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.