Frutti di Mare pizza citrommal és kapribogyóval tálalva

Frutti di Mare pizza citrommal és kapribogyóval

A Frutti di Mare pizza citrommal és kapribogyóval egy igazi mediterrán különlegesség. A friss tengeri herkentyűk mellett a citrom savanykás íze és a kapribogyó pikáns karaktere emeli új szintre ezt az ételt. Az olasz tengerpartok ihlette recept tökéletesen ötvözi a hagyományos pizzát a modern ízvilággal. Ideális választás különleges vacsorákra vagy baráti összejövetelekre, amikor valami igazán egyedit szeretnél kínálni.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Pizzatészta
150 ml Paradicsomszósz
200 g Mozzarella sajt
200 g Garnélarák
150 g Fekete kagyló
150 g Kalamári szeletek
30 g Kapribogyó
1 db Friss citrom
2 ek. Olívaolaj
5 g Friss oregánó
2 gerezd Fokhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése kulcsfontosságú a ropogós pizza eléréséhez. A sütőpapír megakadályozza, hogy a tészta leragadjon.

    2

    Nyújtsd ki a pizzatésztát, majd helyezd a tepsibe. Ügyelj arra, hogy a tészta egyenletes vastagságú legyen.

    A tészta egyenletes vastagsága biztosítja, hogy mindenhol egyszerre süljön meg. Ha ragad, enyhén lisztezd a nyújtódeszkát.

    3

    Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, és szórd rá a reszelt mozzarellát.

    Ne használj túl sok szószt, mert elázhat a tészta. A mozzarella helyett használhatsz más, jól olvadó sajtot is.

    4

    Rendezd el a tésztán a garnélát, a fekete kagylót és a kalamári szeleteket. Szórd rá a kapribogyót is.

    A tenger gyümölcseit előre párold meg vagy süsd át kissé, hogy a pizzán ne engedjenek túl sok vizet. A kapribogyót alaposan csepegtesd le.

    5

    Csepegtess olívaolajat a pizza tetejére, és szórd meg apróra vágott fokhagymával és oregánóval.

    Az olívaolaj segít, hogy a pizza szépen megpiruljon. A friss fokhagyma könnyen megég, ezért ne tedd túl korán a pizzára.

    6

    Süsd a pizzát 12-15 percig, amíg a sajt megolvad és a tészta szélei aranybarnára sülnek.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, hogy a tészta ne égjen meg. Ha a teteje hamar barnul, takard le alufóliával.

    7

    Miután kivetted a pizzát a sütőből, szeletelj rá friss citromkarikákat, hogy intenzívebb ízt adj neki. Hagyd pihenni 2-3 percig, majd szeleteld fel és tálald.

    A citromkarikák frissességet adnak a pizzának. A pihentetés segít, hogy a sajt ne folyjon szét szeleteléskor.