Frutti di Mare pizza fekete tintahallal tálalva

Frutti di Mare pizza fekete tintahallal

A Frutti di Mare pizza fekete tintahallal a tenger mélyének egzotikus ízvilágát hozza el az asztalra. Az olasz tengerpartokon népszerű pizza egyedi hozzávalóival, mint a fekete tintahal, különleges gasztronómiai élményt nyújt. Ez a recept a mediterrán konyha hagyományos elemeit ötvözi modern technikákkal, hogy a családod és barátaid lenyűgözd. A friss citromlé és a petrezselyem frissessége tökéletesen kiegészíti az intenzív ízű tintahalat és garnélát.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
690 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Pizzatészta
150 ml Paradicsomszósz
200 g Mozzarella sajt
150 g Fekete tintahal
200 g Garnélarák
2 ek. Olívaolaj
5 g Friss petrezselyem
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Friss citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy sütőpapírral borított tepsit.

    A magas hőfok biztosítja, hogy a pizza gyorsan megsüljön és a tészta ropogós legyen.

    2

    Nyújtsd ki a pizzatésztát, majd helyezd a tepsibe. Ügyelj arra, hogy a tészta egyenletes vastagságú legyen.

    Ha a tészta visszahúzódik nyújtás közben, hagyd pihenni pár percig, mielőtt újra próbálkozol.

    3

    Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, majd szórd rá egyenletesen a reszelt mozzarellát.

    A paradicsomszósz lehet házi készítésű vagy bolti, de figyelj, hogy ne legyen túl vizes.

    4

    Helyezd el a tésztán a fekete tintahalat és a garnélát. Győződj meg róla, hogy minden összetevő egyenletesen oszlik el.

    A fekete tintahal intenzív ízű, ezért ne tegyél belőle túl sokat. A garnélát előre tisztítsd meg.

    5

    Csepegtess olívaolajat a pizza tetejére, és szórd meg apróra vágott fokhagymával és friss petrezselyemmel.

    Az olívaolaj extra ízt és ropogósságot kölcsönöz a pizzának. A petrezselymet a sütés után is szórhatod rá, hogy friss maradjon.

    6

    Süsd a pizzát 12-15 percig, amíg a sajt megolvad, és a tészta aranybarnára sül.

    Ha a pizza alja nem sül át eléggé, helyezd a tepsit a sütő alsóbb részébe a sütés utolsó perceiben.

    7

    A sütés után csepegtess rá friss citromlevet, hogy az ízek még frissebbek legyenek. Hagyd pihenni 2-3 percig, majd szeleteld fel és tálald.

    A citromlé kiemeli a tenger gyümölcseinek ízét. A pihentetés alatt a sajt stabilizálódik, így könnyebb szeletelni.