Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy sütőpapírral borított tepsit.
A sütő előmelegítése kulcsfontosságú a ropogós tésztához.
Nyújtsd ki a pizzatésztát egyenletes vastagságúra, majd helyezd a tepsibe.
Ha a tészta ragad, lisztezd be a nyújtódeszkát és a nyújtófát.
Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, ügyelve arra, hogy a széleket szabadon hagyd.
A széleket azért hagyd szabadon, hogy ropogósak maradjanak.
Szórd rá az egyenletesen elosztott reszelt mozzarellát, majd helyezd rá a kagylókat, a kalamári szeleteket és a garnélát.
A tenger gyümölcseit előre párold meg, hogy ne engedjenek túl sok vizet a pizzán.
Csepegtess olívaolajat az egész pizza tetejére, majd hintsd meg apróra vágott fokhagymával és friss bazsalikommal.
A fokhagyma intenzív ízt ad, ezért ne tegyél belőle túl sokat. A bazsalikomot a sütés után is szórhatod rá, hogy friss maradjon.
Süsd a pizzát a sütőben 12-15 percig, amíg a sajt megolvad és a tészta aranybarnára sül.
Figyeld a pizzát sütés közben, nehogy megégjen a tészta.
Hagyd pihenni a kész pizzát 2-3 percig, majd szeleteld fel és tálald frissen.
A pihentetés segít, hogy a sajt ne folyjon szét szeleteléskor.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.