Fungee kókusztejjel tálalva, friss korianderrel

Fungee kókusztejjel

A fungee egy hagyományos afrikai étel, amelyet kukoricadarából készítenek. A kókusztej hozzáadásával egy különleges, selymes állagot és egyedi ízt kap. Az étel különböző afrikai országokban népszerű, és gyakran köretként vagy főételként szolgálják fel húsok mellé. A kókusztej és a fekete bors harmonikus ízkombinációt ad, míg a koriander frissessége frissé varázsolja a fogást. A fungee ideális választás azoknak, akik szeretnék kipróbálni az afrikai ízeket otthon is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Kukoricadara
400 ml Kókusztej
300 ml Víz
1 tk.
1 ek. Olívaolaj
1 csipet Fekete bors
2 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagyobb lábasban forrald fel a vizet, majd add hozzá a kókusztejet és a sót. Keverd össze, hogy minden jól elolvadjon.

    Fontos, hogy a víz és a kókusztej keveréke jól felforrjon, hogy a kukoricadara könnyen felszívja a folyadékot.

    2

    Fokozatosan add hozzá a kukoricadarát, miközben folyamatosan kevered, hogy ne csomósodjon.

    Használj habverőt, hogy a kukoricadara szépen eloszoljon a folyadékban, és ne legyenek csomók.

    3

    Alacsony hőmérsékleten főzd, folyamatos keverés mellett, amíg a dara megpuhul, és a massza sűrűsödni kezd, körülbelül 10-15 percig.

    Ha túl sűrű lenne, adj hozzá még egy kevés vizet vagy kókusztejet.

    4

    Miután a fűszeres fűrészszerű állagot elérte, vedd le a tűzről, és adj hozzá egy kis fekete borsot és olívaolajat, majd keverd simára.

    A fekete bors ad egy finom pici csípősséget, és tökéletesen illik a kókusz édes ízéhez.

    5

    Tálald melegen, és szórd meg friss korianderrel.

    A koriander frissessége kiválóan kiemeli az étel ízét, és színt is ad hozzá.