Fungee okrával, frissen tálalva

Fungee okrával

A Fungee egy hagyományos afrikai étel, amelyet különféle zöldségekkel és kukoricadarát tartalmazó tésztával készítenek. Az okra hozzáadása egyedülálló ízt és textúrát ad a dishnek. Az étel egyszerűen elkészíthető, és nagyszerű választás vegetáriánus étkezéshez. Az okra gazdag tápanyagokban és rostokban, így a Fungee tápláló és egészséges étel.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Kukoricadara
400 ml Víz
1 tk.
2 ek. Olívaolaj
150 g Okrával
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Pirospaprika
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A vizet egy nagy fazékban forrald fel, és sózd meg. Amikor a víz forr, fokozatosan add hozzá a kukoricadarát, miközben folyamatosan kevered, hogy elkerüld a csomókat.

    A kukoricadarát mindig lassan add hozzá, hogy sima, csomómentes állagot kapj.

    2

    A darát főzd addig, amíg sűrűsödik és el nem válik a fazék falától. Ha túl sűrűnek találod, adj hozzá egy kis vizet.

    A Fungee tésztája ne legyen túl kemény, hanem krémes, lágy állagú legyen.

    3

    Miközben a Fungee készül, az okrákat mosd meg, és vágd apróra. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd add hozzá a felaprított fokhagymát és okrákat. Süssük 5-6 percig, amíg az okra enyhén megpuhul.

    Az okra ne legyen túl puhára főzve, mert elveszítheti a textúráját.

    4

    Miután az okra elkészült, add hozzá a pirospaprikát, és keverd jól össze. A paprikától egy kis fűszerességet kap az étel.

    A pirospaprika egy enyhe csípősséget ad az ételnek, de ha nem szereted a fűszeres ételeket, kevesebb is elég.

    5

    A Fungee-t tálald az okrával, és szórd meg friss korianderrel. Ha szeretnéd, egy kis extra olívaolajjal locsolhatod meg a tetejét.

    A koriander friss íze remekül kiegészíti az okra és a kukoricadara ízét.