Fungee sós hallal tálalva, gazdag és ínycsiklandó

Fungee sós hallal

A füngé egy hagyományos étel, amely különféle alapanyagokból készíthető, és számos változata létezik. Az étel a hal és a zöldségek tökéletes keveréke, amely különleges ízharmóniát alkot. A sós hallal való készítése az egyik legnépszerűbb változat, amely gazdag és tápláló étkezést biztosít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Fungee liszt
300 g Sózott hal
2 ek. Olívaolaj
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Piros paprika
2 ág Friss petrezselyem
1 ek. Citromlé
100 ml Tejföl

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sózott halat először alaposan öblítsd le, majd forrald fel vízben, hogy eltávolítsd a túlzott sót.

    A sózott halat érdemes egy-két percig főzni, majd a vizet leönteni, hogy friss íze legyen.

    2

    A vöröshagymát apróra vágd, a fokhagymát zúzd össze, a paprikát pedig szeleteld fel.

    A hagyma és fokhagyma előpirítása segít kihozni az ízeket, így érdemes egy kicsit pirítani őket, mielőtt hozzáadod a többi hozzávalót.

    3

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a vöröshagymát, fokhagymát és a paprikát.

    A pirítás közben folyamatosan keverd, hogy ne égjenek meg a hozzávalók, hanem egyenletesen piruljanak.

    4

    A felaprított halat add a serpenyőbe, és keverd jól össze a zöldségekkel.

    A halat könnyedén szétmorzsolhatod a serpenyőben, hogy kisebb darabokban egyesüljön a többi hozzávalóval.

    5

    A füngéhez forralj vizet, majd add hozzá a füngée lisztet, és folyamatos keverés mellett főzd, amíg sűrűsödni nem kezd.

    A füngéhez folyamatos keverés szükséges, hogy csomómentes legyen és megfelelő állagot nyerjen.

    6

    Amikor a füngé kész, add hozzá a halas-zöldséges keveréket, és keverd jól össze.

    A füngé és a hal közötti keverésnél ügyelj arra, hogy ne törjük szét a hal darabjait, hanem inkább keverjük finoman.

    7

    Tálald melegen, friss petrezselyemmel díszítve, egy kis citromlével és tejföllel.

    A citromlé frissítő hatása kiemeli a hal ízét, míg a tejföl krémessé és gazdaggá teszi az ételt.