FĂŒstölt BBQ csirkeszĂĄrny sriracha szĂłsszal tĂĄlalva

FĂŒstölt BBQ CsirkeszĂĄrny Sriracha SzĂłsszal

A fĂŒstölt BBQ csirkeszĂĄrny sriracha szĂłsszal egy tökĂ©letes kombinĂĄciĂłja az amerikai BBQ Ă©s az ĂĄzsiai fƱszeres Ă­zeknek. A csirkeszĂĄrnyak lassĂș fĂŒstölĂ©se mĂ©ly, gazdag Ă­zt ad a hĂșsnak, mĂ­g a sriracha szĂłsz csĂ­pƑs Ă©s Ă©deskĂ©s jegyei fantasztikus kontrasztot teremtenek. A csirkeszĂĄrnyak az egyik legnĂ©pszerƱbb BBQ fogĂĄs, amelyeket ĂĄltalĂĄban ropogĂłsra sĂŒtnek vagy fĂŒstölnek. A fĂŒstölt vĂĄltozat kĂŒlönösen szaftos marad, mĂ­g a fƱszeres mĂĄz intenzĂ­v Ă­zt ad neki. A tölgyfa vagy cseresznye fĂŒstje kiemeli a hĂșs termĂ©szetes Ă©dessĂ©gĂ©t, mĂ­g a sriracha Ă©s a mĂ©z egyensĂșlyba hozza a csĂ­pƑssĂ©get. Ez az Ă©tel tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs BBQ partikra, csalĂĄdi grillezĂ©sre vagy egy pikĂĄns vacsorĂĄra. Ha igazĂĄn autentikus BBQ Ă©lmĂ©nyre vĂĄgysz, tĂĄlald friss zöldsĂ©gekkel Ă©s egy adag ranch vagy kĂ©k sajtos mĂĄrtogatĂłssal!

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 3 óra
Teljes 3 Ăłra 30 perc
780 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 1500 g Csirkeszárny
⭕ 2 tk. Durva szemcsĂ©jƱ sĂł
⭕ 1 tk. Fekete bors (frissen Ƒrölt)
⭕ 1 tk. Fokhagymapor
⭕ 2 tk. FĂŒstölt paprika
⭕ 1 ek. Barna cukor
⭕ 1 tk. Ɛrölt kömĂ©ny
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 500 g FĂŒstölƑfa (tölgy, hickory vagy cseresznye)
⭕ 200 ml BBQ szósz
⭕ 50 ml Sriracha szósz
⭕ 2 ek. MĂ©z
⭕ 2 ek. Vaj
⭕ 1 ek. Almaecet

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkeszĂĄrnyakat mosd meg, töröld szĂĄrazra, majd keverd össze a sĂłt, borsot, fokhagymaport, fĂŒstölt paprikĂĄt, barna cukrot Ă©s az Ƒrölt kömĂ©nyt egy tĂĄlban, Ă©s alaposan dörzsöld be vele a hĂșst.

    A szĂĄrnyakat Ă©rdemes a forgĂłknĂĄl kettĂ©vĂĄgni, hogy egyenletesebben sĂŒljenek.

    2

    Locsold meg olívaolajjal, majd hagyd pihenni legalåbb 30 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Ha van idƑd, hagyd a hƱtƑben pĂĄcolĂłdni akĂĄr egy Ă©jszakĂĄn ĂĄt.

    3

    MelegĂ­tsd elƑ a fĂŒstölƑt vagy a grillt 110-120°C-ra, Ă©s kĂ©szĂ­ts elƑ fĂŒstölƑfĂĄt a kĂ­vĂĄnt aroma elĂ©rĂ©sĂ©hez.

    A hickory fa fĂŒstje jĂłl passzol a csirkeszĂĄrnyhoz.

    4

    Helyezd a csirkeszĂĄrnyakat a fĂŒstölƑrĂĄcsra, Ă©s fĂŒstöld 2-3 ĂłrĂĄn keresztĂŒl, amĂ­g a belsƑ hƑmĂ©rsĂ©klet elĂ©ri a 75°C-ot.

    A szĂĄrnyakat ne tedd tĂșl közel egymĂĄshoz, hogy a fĂŒst egyenletesen Ă©rje Ƒket.

    5

    Egy kis lĂĄbasban olvaszd meg a vajat, majd add hozzĂĄ a BBQ szĂłszt, a sriracha szĂłszt, a mĂ©zet Ă©s az almaecetet, majd közepes lĂĄngon fƑzd 5 percig, hogy a szĂłsz sƱrƱsödjön.

    A sriracha szĂłsz mennyisĂ©gĂ©t Ă­zlĂ©s szerint ĂĄllĂ­tsd be a kĂ­vĂĄnt csĂ­pƑssĂ©g elĂ©rĂ©sĂ©hez.

    6

    Amikor a csirkeszĂĄrnyak elĂ©rik a 70°C-os belsƑ hƑmĂ©rsĂ©kletet, kend meg Ƒket a sriracha szĂłsszal, majd fĂŒstöld tovĂĄbbi 20-30 percig, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    A szószt több rétegben is felkenheted a szårnyakra a még intenzívebb íz érdekében.

    7

    Vedd ki a csirkeszĂĄrnyakat a fĂŒstölƑbƑl, Ă©s hagyd pihenni legalĂĄbb 10 percig, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak.

    A pihentetés utån a szårnyak még szaftosabbak és ízletesebbek lesznek.

    8

    Tålald frissen apróra vågott zöldhagymåval és szezåmmaggal megszórva, valamint friss zöldségekkel és mårtogatósokkal.

    A Sriracha szĂłsz mennyisĂ©gĂ©t Ă­zlĂ©s szerint ĂĄllĂ­tsd be. Ha nem szereted a tĂșl csĂ­pƑset, hasznĂĄlj kevesebbet.