Füstölt ghee egy üvegben, frissen elkészítve

Füstölt ghee

A füstölt ghee az indiai konyhából származik, és a hagyományos ghee egyik különleges változata. Az ízesített ghee-t gyakran használják az indiai étkezésekben, és különleges aromát ad a különböző ételeknek. A füstölés folyamatával a ghee mélyebb, gazdagabb ízt kap, amely kiválóan illik különböző fűszeres ételekhez, sütéshez vagy akár salátákhoz. Ez a recept a ghee házi elkészítésének egyszerű módját mutatja be, amely lehetővé teszi, hogy mindenki élvezhesse a friss, füstölt vaj ízét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
500 g Vaj
1 darab Füstölő faszén

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat egy lábasban közepes lángon olvaszd meg, ügyelve arra, hogy ne égjen meg.

    A vajat lassú tűzön olvaszd, így a szétválasztott tejfehérjék nem égnek meg, és nem lesz keserű.

    2

    Amikor a vaj teljesen megolvadt, hagyjuk a tetején lévő habot leülepedni, majd szűrjük le, hogy a tiszta ghee maradjon.

    A vaj alján leülepedett tejfehérjét távolítsuk el, hogy a ghee tiszta és aromás legyen.

    3

    Egy füstölő edénybe helyezd a faszenet és gyújtsd meg. Ha megfelelő a hőmérséklet, helyezd a szűrt gheet egy hőálló edénybe, és tartsd a füstölő fölött egy percig.

    A füstölés során fontos, hogy a ghee ne érintkezzen közvetlenül a füsttel, hanem csak a füst körülöleljen.

    4

    Miután a ghee elnyerte a kívánt füstös ízt, tedd félre, hogy lehűljön.

    A füstölés mértéke a kívánt intenzitástól függően változhat. Ha erősebb füstös ízt szeretnél, tartsd tovább a füstölőn.