A vajat egy lábasban közepes lángon olvaszd meg, ügyelve arra, hogy ne égjen meg.
A vajat lassú tűzön olvaszd, így a szétválasztott tejfehérjék nem égnek meg, és nem lesz keserű.
Amikor a vaj teljesen megolvadt, hagyjuk a tetején lévő habot leülepedni, majd szűrjük le, hogy a tiszta ghee maradjon.
A vaj alján leülepedett tejfehérjét távolítsuk el, hogy a ghee tiszta és aromás legyen.
Egy füstölő edénybe helyezd a faszenet és gyújtsd meg. Ha megfelelő a hőmérséklet, helyezd a szűrt gheet egy hőálló edénybe, és tartsd a füstölő fölött egy percig.
A füstölés során fontos, hogy a ghee ne érintkezzen közvetlenül a füsttel, hanem csak a füst körülöleljen.
Miután a ghee elnyerte a kívánt füstös ízt, tedd félre, hogy lehűljön.
A füstölés mértéke a kívánt intenzitástól függően változhat. Ha erősebb füstös ízt szeretnél, tartsd tovább a füstölőn.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.