A füstölt húst szeleteld vékony csíkokra, a krumplit és sárgarépát hámozd meg, majd vágd fel kisebb darabokra.
A hús szeletelésénél ügyelj arra, hogy a csíkok ne legyenek túl vastagok, hogy jól átsüljenek.
A hagymát vágd vékony karikákra. Egy serpenyőben hevítsd fel a növényi olajat, és add hozzá a hagymát. Párold üvegesre.
A hagyma párolása fokozza az ízeket, de ügyelj, hogy ne égjen meg.
Add hozzá a füstölt húst, és pirítsd meg pár percig, hogy a hús kissé megpiruljon és kis füstös ízt kapjon.
A füstölt hús kiemeli az étel gazdag ízét, és az olajban pirítva még intenzívebb lesz az íze.
Tedd bele a krumplit és sárgarépát, majd öntsd hozzá a sós vizet. Fedd le, és főzd 15-20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Ha a víz túl gyorsan elpárolog, adj hozzá egy kis vizet, hogy a zöldségek ne égjenek le.
Adj hozzá szójaszószt, cukrot és mirint, majd keverd jól össze. Főzd még 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A szójaszósz és a mirin gazdagítja az étel umami ízét, míg a cukor édesíti a szószt.
Miután elkészült, tálald az ételt melegen, és élvezd a füstölt hús, zöldségek és szósz tökéletes harmóniáját.
A Nikujaga tökéletes étkezés a hidegebb napokra, egy tál rizs kíséretében igazi ínycsiklandó ételt alkothatsz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.