Füstölt húsos Nikujaga tálalva, gazdag szójaszószos szószban

Füstölt húsos Nikujaga

A Nikujaga egy klasszikus japán étel, amelyet eredetileg marhahúsból készítenek, de a füstölt hús hozzáadásával új és gazdagabb ízt kap. A zöldségekkel, mint a krumpli és sárgarépa, az étel igazán tápláló és finom. Az étel japán otthoni konyhák egyik kedvenc étkezése, mivel könnyen elkészíthető és gazdag ízvilágú. A füstölt hús különlegessé teszi ezt a hagyományos ételt, ami tökéletes választás hideg téli napokra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Füstölt hús (sertés vagy marha)
3 db Krumpli
2 db Sárgarépa
1 db Hagyma
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Cukor
1 ek. Mirin
300 ml Sós víz
1 ek. Növényi olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A füstölt húst szeleteld vékony csíkokra, a krumplit és sárgarépát hámozd meg, majd vágd fel kisebb darabokra.

    A hús szeletelésénél ügyelj arra, hogy a csíkok ne legyenek túl vastagok, hogy jól átsüljenek.

    2

    A hagymát vágd vékony karikákra. Egy serpenyőben hevítsd fel a növényi olajat, és add hozzá a hagymát. Párold üvegesre.

    A hagyma párolása fokozza az ízeket, de ügyelj, hogy ne égjen meg.

    3

    Add hozzá a füstölt húst, és pirítsd meg pár percig, hogy a hús kissé megpiruljon és kis füstös ízt kapjon.

    A füstölt hús kiemeli az étel gazdag ízét, és az olajban pirítva még intenzívebb lesz az íze.

    4

    Tedd bele a krumplit és sárgarépát, majd öntsd hozzá a sós vizet. Fedd le, és főzd 15-20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    Ha a víz túl gyorsan elpárolog, adj hozzá egy kis vizet, hogy a zöldségek ne égjenek le.

    5

    Adj hozzá szójaszószt, cukrot és mirint, majd keverd jól össze. Főzd még 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A szójaszósz és a mirin gazdagítja az étel umami ízét, míg a cukor édesíti a szószt.

    6

    Miután elkészült, tálald az ételt melegen, és élvezd a füstölt hús, zöldségek és szósz tökéletes harmóniáját.

    A Nikujaga tökéletes étkezés a hidegebb napokra, egy tál rizs kíséretében igazi ínycsiklandó ételt alkothatsz.