Füstölt húsos tangsuyuk tálalva, rizzsel és szezámmaggal

Füstölt húsos tangsuyuk

A tangsuyuk egy klasszikus kínai étel, amely az édes és savanyú ízek tökéletes egyensúlyát hozza. A füstölt hús használata egy különleges csavart ad ennek a tradicionális ételnek. A füstölt hús gazdag, mély ízét a szószok gazdagítják, míg a rizs enyhíti a sűrű, ízes szószt. Kiváló választás családi vacsorákra vagy egy gyors hétköznapi étkezéshez, amikor valami különlegeset szeretnél készíteni.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Füstölt hús
400 g Párolt rizs
50 g Fehér cukor
2 ek. Szójaszósz
3 ek. Ecet
1 tk. Kukoricakeményítő
2 gerezd Fokhagyma
2 szál Hagymaszár
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A füstölt húst szeleteld vékony csíkokra. A hagymát és fokhagymát finomra vágd.

    A füstölt hús legyen friss, hogy ne legyen túl száraz és kemény.

    2

    Egy serpenyőben közepes lángon hevíts egy kevés olajat, majd add hozzá a fokhagymát és a hagymát. Pirítsd őket, amíg illatosak lesznek, de ügyelj arra, hogy ne égjenek meg.

    Ha túl gyorsan pirulnak, vedd le a lángot, hogy ne keseredjenek meg.

    3

    Add hozzá a füstölt húst, és pirítsd 3-4 percig, amíg enyhén ropogósra sül.

    A hús pirítása kiemeli az ízét, ügyelj arra, hogy ne piruljon túl sokáig, hogy megőrizze puhaságát.

    4

    Keverj össze egy tálban 100 ml vizet, a cukrot, a szójaszószt, az ecetet és a kukoricakeményítőt, majd öntsd a húsra. Főzd össze, amíg a szósz besűrűsödik és a hús jól átjárja az ízt.

    Ha túl sűrű a szósz, egy kevés vizet is adhatunk hozzá, hogy jobban eloszoljon.

    5

    Ha a szósz megfelelő sűrűségű, vedd le a tűzről, és tálald a húsos keveréket a párolt rizzsel.

    A rizs friss párolása segít abban, hogy a tangsuyuk igazi ízélményt adjon.

    6

    Szórd meg szezámmaggal a tetejét, és tálald azonnal.

    A szezámmag ad egy extra ropogós réteget és gazdagítja az étel ízét.