Füstölt marhahús szendvics tálalva ropogós kenyérrel és olvadt sajttal

Füstölt marhahús szendvics

A füstölt marhahús szendvics egy klasszikus amerikai étel, amely egyszerűségében rejti az erejét. Az omlós füstölt hús, a ropogós kenyér és az olvadt svájci sajt tökéletes harmóniát alkot, míg a savanyú uborka frissességet és kontrasztot ad az ízeknek. Ez a szendvics nemcsak gyorsan elkészíthető, hanem remek választás egy könnyű ebédhez vagy vacsorához. Az otthoni változat elkészítése különösen megéri, mivel garantáltan frissebb és ízletesebb lesz, mint a bolti változat.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Füstölt marhahús (szeletelt)
4 szelet Rozskenyér
2 ek. Mustár
4 szelet Svájci sajt
2 db Savanyú uborka
20 g Vaj
4 db Salátalevél

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat: szeleteld fel a savanyú uborkát vékony karikákra, és készítsd ki a többi alapanyagot.

    A savanyú uborkát érdemes közvetlenül a felhasználás előtt szeletelni, hogy ne száradjon ki.

    2

    Kend meg a rozskenyér szeletek egyik oldalát vajjal, majd helyezd őket a vajas oldalukkal lefelé egy serpenyőbe vagy grillezőlapra.

    A vajat érdemes szobahőmérsékletűen használni, így könnyebben kenhető.

    3

    Kenj mustárt a kenyér felső, nem vajas oldalára, majd helyezd rá a salátalevelet.

    A mustár mennyiségét ízlés szerint variálhatod, de ne vidd túlzásba, nehogy elnyomja a többi ízt.

    4

    Tedd a füstölt marhahús szeleteket a salátára, majd helyezz rá egy szelet svájci sajtot.

    A húst érdemes lazán egymásra helyezni, hogy ne legyen túl tömör a szendvics.

    5

    Adj hozzá néhány szelet savanyú uborkát, majd zárd le a szendvicset egy másik szelet kenyérrel, vajas oldalával kifelé.

    Ne tegyél túl sok uborkát, mert a szendvics elázhat tőle.

    6

    Pirítsd meg a szendvicset közepes lángon mindkét oldalán, amíg a kenyér aranybarnára sül és a sajt megolvad.

    Fontos, hogy ne legyen túl magas a láng, mert a kenyér megéghet, mielőtt a sajt megolvadna. Ha túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a hőfokot.

    7

    Tálald frissen, mellé kínálhatsz extra savanyú uborkát vagy ropogós burgonyachipset.

    A szendvicset tálalás előtt érdemes kettévágni, így könnyebb fogyasztani.