Mosd meg a füstölt oldalast, és vágd kisebb darabokra. Így könnyebben fő meg és tálalható lesz.
A mosás segít eltávolítani a felületi szennyeződéseket és a felesleges sót.
Egy nagy fazékba öntsd bele a vizet, és add hozzá a fokhagymagerezdeket, babérlevelet és borsot.
A fokhagymagerezdeket enyhén nyomd meg, hogy jobban kiadják az ízüket. A babérlevelet ne felejtsd el eltávolítani a főzés végén.
Tedd bele a füstölt oldalas darabokat a fazékba. Forrald fel, majd csökkentsd a hőmérsékletet, és lassú tűzön főzd körülbelül 1,5 órán át, amíg a hús omlós és puha lesz.
Fontos, hogy lassú tűzön főzd, így a hús nem keményedik meg. Ha szükséges, pótolhatod a vizet a főzés során.
Amikor az oldalas megfőtt, szedd ki egy tálra, és tartsd melegen.
Letakarhatod alufóliával, hogy ne hűljön ki teljesen, amíg a tálalásig vársz.
Tálaláskor helyezd az oldalas darabokat tányérokra, és kínáld mellé a vegyes savanyúságot. Frissen tálalva a legízletesebb!
Kínálhatsz mellé friss kenyeret is, amivel a szaftot kitunkolhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.