Készítsd elő az összes hozzávalót. Hámozd meg a fokhagymagerezdeket, majd aprítsd finomra vagy zúzd át fokhagymanyomón. Ez segít, hogy a fokhagyma íze egyenletesen eloszoljon a szószban.
A fokhagymanyomó használata gyorsabb, de az aprítás során jobban megőrződnek a fokhagyma ízei.
Egy közepes méretű lábosban keverd össze a paradicsompürét, barnacukrot, almaecetet, Worcestershire szószt és a vizet. Használj habverőt, hogy a cukor teljesen feloldódjon, és az alap sima legyen.
A habverő segít elkerülni a csomósodást, így a szósz egyenletesebb lesz.
Add hozzá a füstölt paprikát, az aprított fokhagymát, hagyma port, sót és borsot. Keverd alaposan össze, hogy a fűszerek egyenletesen eloszoljanak.
Ha nincs hagymaporod, finomra aprított vöröshagymát is használhatsz, de azt előbb meg kell párolni.
Kapcsold be a közepes lángot, és folyamatos keverés mellett melegítsd a szószt, amíg felforr. Ez segít az ízek összeérésében és a szósz sűrítésében.
A folyamatos keverés megakadályozza, hogy a szósz leégjen az edény aljára.
Amint a szósz felforrt, csökkentsd a hőfokot alacsonyra, és főzd további 20 percig. Időnként keverd meg, hogy ne égjen le, és a szósz egyenletesen sűrűsödjön.
A lassú főzés során az ízek jobban összeérnek, és a szósz sűrűbb lesz.
Kóstold meg a szószt, és ha szükséges, állítsd be az ízesítést több sóval, cukorral vagy ecettel az ízlésed szerint.
Az ízesítésnél mindig kis adagokban adj hozzá a fűszereket, hogy elkerüld a túlízesítést.
Hagyd a szószt teljesen kihűlni, majd töltsd tiszta, légmentesen zárható üvegbe. Hűtőszekrényben tárolva akár egy hétig is eláll.
A teljesen kihűlt szósz jobban eltartható, és a légmentesen zárható üveg megakadályozza a kiszáradást.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.