A cseresznyéket alaposan mosd meg, és távolítsd el a szárukat.
A sérült vagy rothadt cseresznyéket távolítsd el, mert megrövidíthetik a savanyúság eltarthatóságát.
Válassz ki egy tiszta befőttesüveget, és helyezd bele a cseresznyéket.
A befőttesüveg legyen sterilizált, hogy elkerüld a penészedést.
Egy lábasban forrald fel a vizet, az ecetet, a mézet, a barnacukrot, a sót, a fahéjrudat, a szegfűszeget, a babérlevelet, a fekete borsot, a mustármagot és a chili pelyhet.
A fűszerek mennyiségét ízlés szerint variálhatod. Ha édesebben szereted, adj hozzá több mézet vagy barnacukrot.
Miután a páclé felforrt, hagyd kicsit hűlni, hogy ne legyen túl forró, amikor a cseresznyére öntöd.
A forró páclé megrepesztheti a cseresznyéket, ezért fontos, hogy langyosra hűljön.
Öntsd a langyos páclevet a cseresznyére, ügyelve arra, hogy teljesen ellepje.
Ha a cseresznyék feljönnek a tetejére, használj egy kis súlyt, hogy a páclé alatt maradjanak.
Zárd le az üveget, és hagyd a hűtőben érni legalább 24 órán át, de minél tovább áll, annál ízletesebb lesz.
A legjobb, ha legalább egy hétig állni hagyod a hűtőben, hogy az ízek teljesen összeérjenek.
Tálalás előtt szobahőmérsékleten hagyd állni 10 percig, hogy az ízek teljes mértékben kibontakozzanak.
A savanyított cseresznye kiváló köret húsételekhez, sajtokhoz vagy akár desszertekhez is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.