Egy közepes méretű lábosban keverd össze az almalevet és a narancslevet, majd kezdd el melegíteni közepes lángon.
A legjobb, ha frissen facsart narancslevet használsz a bolti helyett.
Add hozzá a fahéjrudat, a szegfűszeget, a szerecsendiót és a reszelt gyömbért, majd lassan kevergetve melegítsd tovább.
A szerecsendiót frissen reszeld, mert úgy sokkal aromásabb.
Öntsd hozzá a forró vizet, majd keverd bele a mézet és a vanília kivonatot. Alacsony lángon hagyd melegedni, de ne hagyd forrni, hogy az ízek összeérjenek.
A vanília kivonat helyett használhatsz vaníliarúd kikapart magjait is.
Hagyd az italt 10-15 percig lassan melegedni, időnként megkeverve, hogy a fűszerek teljesen kioldódjanak.
Minél tovább hagyod melegedni, annál intenzívebbek lesznek az ízek.
Szűrd le az italt, hogy eltávolítsd a fahéjrudat és a szegfűszeget, majd töltsd hőálló poharakba vagy bögrékbe.
A szűréshez használhatsz teaszűrőt is.
Díszítsd minden poharat egy szelet citrommal a frissesség érdekében.
A citrom helyett használhatsz narancs vagy grapefruit szeletet is.
Azonnal tálald, és élvezd a melegítő, fűszeres forró italt a hideg napokon!
Kínálhatsz hozzá mézeskalácsot vagy más karácsonyi süteményt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.