FƱszeres meggybólé pohårban

FƱszeres meggybólé

A bĂłlĂ© egy klasszikus gyĂŒmölcsös ital, amelyet kĂŒlönbözƑ ĂŒnnepsĂ©geken Ă©s tĂĄrsasĂĄgi esemĂ©nyeken szolgĂĄlnak fel. A meggybĂłlĂ© kĂŒlönlegessĂ©ge az intenzĂ­v, kissĂ© fanyar gyĂŒmölcsössĂ©g, amelyet a fƱszerek mĂ©g inkĂĄbb kiemelnek. Eredetileg a nĂ©met „Bowle” italbĂłl fejlƑdött ki, amelyet friss gyĂŒmölcsökkel Ă©s borral kĂ©szĂ­tettek. A fƱszeres vĂĄltozat kivĂĄlĂł vĂĄlasztĂĄs hƱvösebb estĂ©kre vagy nyĂĄri kerti partikra egyarĂĄnt. A recept variĂĄlhatĂł: ha alkoholmentesen szeretnĂ©d elkĂ©szĂ­teni, cserĂ©ld ki a vörösbort szƑlƑlĂ©re vagy meggylĂ©re. Egy kis lime vagy citrom hozzĂĄadĂĄsĂĄval mĂ©g frissebb Ă­zt adhatsz neki.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 15 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 1 l MeggylĂ©
⭕ 300 g Friss vagy fagyasztott meggy
⭕ 500 ml Vörösbor
⭕ 200 ml NarancslĂ©
⭕ 1 db Narancs
⭕ 1 db FahĂ©jrĂșd
⭕ 5 db SzegfƱszeg
⭕ 2 ek. MĂ©z
⭕ 500 ml SzĂ©nsavas ĂĄsvĂĄnyvĂ­z
⭕ 10 db JĂ©gkocka

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A narancsot alaposan mosd meg, majd vĂĄgd vĂ©kony karikĂĄkra. A meggyet (ha fagyasztott, elƑzƑleg olvaszd ki) tedd egy nagy keverƑtĂĄlba.

    A narancsot érdemes bio narancsból készíteni, vagy nagyon alaposan megmosni, mivel a héjåt is felhasznåljuk.

    2

    Öntsd a meggylĂ©t, a vörösbort Ă©s a narancslevet a keverƑtĂĄlba. Keverd össze, majd add hozzĂĄ a narancskarikĂĄkat, a fahĂ©jrudat Ă©s a szegfƱszeget.

    HasznĂĄlj jĂł minƑsĂ©gƱ vörösbort, ami nem tĂșl szĂĄraz, de nem is tĂșl Ă©des. A meggylĂ© lehet friss vagy dobozos is.

    3

    Adj hozzå mézet ízlés szerint, majd alaposan keverd össze, hogy a méz teljesen feloldódjon.

    A mĂ©z helyett hasznĂĄlhatsz mĂĄs Ă©desĂ­tƑt is, pĂ©ldĂĄul barna cukrot vagy juharszirupot.

    4

    Fedd le a tĂĄlat, Ă©s hagyd hƱtƑben ĂĄllni legalĂĄbb 2 ĂłrĂĄt, hogy az Ă­zek jĂłl összeĂ©rjenek. Ha intenzĂ­vebb fƱszeres Ă­zt szeretnĂ©l, hagyd ĂĄllni akĂĄr egy Ă©jszakĂĄn ĂĄt.

    A hƱtƑben valĂł ĂĄllĂĄs sorĂĄn az Ă­zek sokkal jobban összeĂ©rnek, ezĂ©rt Ă©rdemes legalĂĄbb 2 ĂłrĂĄt rĂĄszĂĄnni.

    5

    TĂĄlalĂĄs elƑtt vedd ki a fahĂ©jrudat Ă©s a szegfƱszeget, majd öntsd hozzĂĄ a jĂłl behƱtött szĂ©nsavas ĂĄsvĂĄnyvizet. Keverd össze Ăłvatosan.

    A szĂ©nsavas ĂĄsvĂĄnyvizet csak tĂĄlalĂĄs elƑtt add hozzĂĄ, hogy ne veszĂ­tsen a szĂ©nsavtartalmĂĄbĂłl.

    6

    Töltsd poharakba a bólét, adj hozzå jégkockåt, és díszítsd meggyszemekkel vagy narancshéjjal. Azonnal fogyasztható!

    A díszítéshez hasznålhatsz mentalevelet vagy citromfƱvet is.