A narancsot alaposan mosd meg, majd vágd vékony karikákra. A meggyet (ha fagyasztott, előzőleg olvaszd ki) tedd egy nagy keverőtálba.
A narancsot érdemes bio narancsból készíteni, vagy nagyon alaposan megmosni, mivel a héját is felhasználjuk.
Öntsd a meggylét, a vörösbort és a narancslevet a keverőtálba. Keverd össze, majd add hozzá a narancskarikákat, a fahéjrudat és a szegfűszeget.
Használj jó minőségű vörösbort, ami nem túl száraz, de nem is túl édes. A meggylé lehet friss vagy dobozos is.
Adj hozzá mézet ízlés szerint, majd alaposan keverd össze, hogy a méz teljesen feloldódjon.
A méz helyett használhatsz más édesítőt is, például barna cukrot vagy juharszirupot.
Fedd le a tálat, és hagyd hűtőben állni legalább 2 órát, hogy az ízek jól összeérjenek. Ha intenzívebb fűszeres ízt szeretnél, hagyd állni akár egy éjszakán át.
A hűtőben való állás során az ízek sokkal jobban összeérnek, ezért érdemes legalább 2 órát rászánni.
Tálalás előtt vedd ki a fahéjrudat és a szegfűszeget, majd öntsd hozzá a jól behűtött szénsavas ásványvizet. Keverd össze óvatosan.
A szénsavas ásványvizet csak tálalás előtt add hozzá, hogy ne veszítsen a szénsavtartalmából.
Töltsd poharakba a bólét, adj hozzá jégkockát, és díszítsd meggyszemekkel vagy narancshéjjal. Azonnal fogyasztható!
A díszítéshez használhatsz mentalevelet vagy citromfűvet is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.