Fűszeres pitypanglevél savanyítva tálalva

Fűszeres pitypanglevél savanyítva

A fűszeres savanyított pitypanglevél egy különleges és frissítő kiegészítő, amelyet az európai és ázsiai konyha inspirált. A pitypanglevél természetes kesernyés íze tökéletesen harmonizál az ecetes-savanyított és fűszeres ízekkel, így különösen jól passzol salátákhoz, szendvicsekhez és húsételekhez. A mustármag és a chili pelyhek pikáns karaktert adnak a savanyúságnak, míg a fekete bors tovább mélyíti az ízeket. Próbáld ki grillezett húsok mellé vagy egy friss zöldségsaláta részeként!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
65 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Friss pitypanglevél
150 ml Fehérborecet
100 ml Víz
50 g Méz
5 g
1 gerezd Fokhagyma
5 db Egész fekete bors
5 g Mustármag
2 g Chilipehely

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A friss pitypangleveleket alaposan mosd meg hideg víz alatt, majd csepegtesd le és szárítsd meg papírtörlővel.

    A pitypanglevelek mosásakor érdemes egy kis ecetet is adni a vízhez, hogy eltávolítsd a szennyeződéseket és a rovarokat.

    2

    Egy kisebb edényben keverd össze a fehérborecetet, a vizet, a mézet és a sót. Melegítsd közepes lángon, amíg a méz és a só teljesen feloldódik.

    A méz helyett használhatsz más édesítőszert is, például agavé szirupot vagy juharszirupot.

    3

    A fokhagymát hámozd meg és vágd félbe. Az egész fekete borsot és a mustármagot enyhén törj meg egy kés lapjával, hogy jobban kiadja az ízét.

    Ha nincs otthon mustármagod, helyettesítheted mustárral is. Ebben az esetben a mustárt a savanyító lébe kell keverni.

    4

    Egy tiszta, zárható üvegbe rétegezd a pitypangleveleket, majd add hozzá a fokhagymát, a mustármagot, az összetört borsot és a chili pelyhet.

    A pitypanglevelek hajlamosak felúszni, ezért érdemes egy kis súlyt helyezni a tetejére, hogy a lé teljesen ellepje őket. Erre a célra használhatsz egy tiszta követ vagy egy kis üveggolyót.

    5

    Öntsd rá a forró ecetes levet a levelekre, majd egy kanállal finoman nyomkodd meg, hogy teljesen ellepje a folyadék.

    A forró lé segít a leveleknek gyorsabban megpuhulni és átvenni az ízeket. Légy óvatos, hogy ne égesd meg magad.

    6

    Hagyd szobahőmérsékleten hűlni az üveget körülbelül 30 percig, majd zárd le és tedd a hűtőbe legalább 24 órára az ízek összeéréséhez.

    A pitypanglevelek hamarabb átveszik az ízeket, mint a hagyma, ezért 24 óra elegendő az érleléshez.

    7

    A fűszeres savanyított pitypangleveleket használhatod salátákhoz, szendvicsekhez vagy húsételek mellé. Hűtőben tárolva 1-2 hétig eláll.

    A savanyított pitypanglevelek különleges ízt adnak a fogásoknak. Kísérletezz bátran a felhasználásukkal!