Öblítsd le a ribizlit, majd tedd egy közepes lábasba, és öntsd hozzá az almalevet, a narancslevet és a vizet.
Használhatsz friss vagy fagyasztott ribizlit is. Fagyasztott ribizli esetén nem szükséges felolvasztani.
Add hozzá a fahéjrudat, a szegfűszeget és a mézet, majd közepes lángon kezdd el melegíteni a keveréket.
A méz mennyiségét ízlés szerint állítsd be. A ribizli savanykás íze miatt szükség lehet több mézre.
Amikor felforr, vedd le a hőfokot alacsonyra, és hagyd lassan főni 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A lassú főzés során a ribizli szétesik, és kiadja a levét, ami gazdagítja a puncs ízét.
Vedd le a tűzről, és hagyd állni további 5 percig, hogy a fűszerek teljesen kiadják az aromájukat.
Az állás során a fűszerek íze még jobban átjárja a puncsot.
Szűrd át a puncsot egy finom szűrőn keresztül, hogy eltávolítsd a fűszereket és a ribizlimagokat.
A szűréshez használhatsz sűrű szövésű szűrőt vagy gézlapot. A ribizlimagok keserűek lehetnek, ezért fontos a szűrés.
Öntsd a puncsot poharakba, és díszítsd citrom- és narancskarikákkal.
A poharak szélét belemárthatod cukorba, hogy még mutatósabb legyen a puncs.
Forrón tálald, vagy ha hidegen szeretnéd fogyasztani, hagyd kihűlni, majd hűtsd be és jéggel kínáld.
Mindkét verzió finom, válaszd azt, amelyik jobban illik az időjáráshoz és az ízlésedhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.