Fűszeres ribizlis puncs frissen tálalva

Fűszeres ribizlis puncs

A fűszeres ribizlis puncs egy tökéletes téli ital, amely az ünnepi hangulat elengedhetetlen része lehet. A ribizli friss, enyhén savanykás íze kiválóan harmonizál a fűszerekkel, mint a fahéj és a szegfűszeg, míg a méz természetes édességgel egészíti ki az italt. Ez a puncs nemcsak finom, hanem egészséges is, hiszen tele van vitaminokkal és antioxidánsokkal. Akár egy családi összejövetelen, akár egy nyugodt estét szeretnél kellemesebbé tenni, ez az ital garantáltan felmelegít és megnyugtat!

Előkészület 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
160 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Friss ribizli
300 ml Almalé
200 ml Narancslé
1 db Fahéjrúd
4 db Szegfűszeg
20 g Méz
2 db Citromkarikák
2 db Narancskarikák
200 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Öblítsd le a ribizlit, majd tedd egy közepes lábasba, és öntsd hozzá az almalevet, a narancslevet és a vizet.

    Használhatsz friss vagy fagyasztott ribizlit is. Fagyasztott ribizli esetén nem szükséges felolvasztani.

    2

    Add hozzá a fahéjrudat, a szegfűszeget és a mézet, majd közepes lángon kezdd el melegíteni a keveréket.

    A méz mennyiségét ízlés szerint állítsd be. A ribizli savanykás íze miatt szükség lehet több mézre.

    3

    Amikor felforr, vedd le a hőfokot alacsonyra, és hagyd lassan főni 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A lassú főzés során a ribizli szétesik, és kiadja a levét, ami gazdagítja a puncs ízét.

    4

    Vedd le a tűzről, és hagyd állni további 5 percig, hogy a fűszerek teljesen kiadják az aromájukat.

    Az állás során a fűszerek íze még jobban átjárja a puncsot.

    5

    Szűrd át a puncsot egy finom szűrőn keresztül, hogy eltávolítsd a fűszereket és a ribizlimagokat.

    A szűréshez használhatsz sűrű szövésű szűrőt vagy gézlapot. A ribizlimagok keserűek lehetnek, ezért fontos a szűrés.

    6

    Öntsd a puncsot poharakba, és díszítsd citrom- és narancskarikákkal.

    A poharak szélét belemárthatod cukorba, hogy még mutatósabb legyen a puncs.

    7

    Forrón tálald, vagy ha hidegen szeretnéd fogyasztani, hagyd kihűlni, majd hűtsd be és jéggel kínáld.

    Mindkét verzió finom, válaszd azt, amelyik jobban illik az időjáráshoz és az ízlésedhez.