A tengeri uborkát alaposan mosd meg hideg vízben, majd vágd kisebb darabokra.
A tengeri uborkát alaposan tisztítsd meg a szennyeződésektől.
Forró vízben blansírozd 2-3 percig, majd azonnal tedd jeges vízbe, hogy megőrizze állagát.
A blansírozás segít megőrizni a tengeri uborka roppanós állagát.
Egy sterilizált üvegbe helyezd el a tengeri uborkadarabokat, a vékonyra szeletelt fokhagymagerezdeket, a babérlevelet és az apróra vágott szárított chili paprikát.
Az üveget és a fedőt forró vízben vagy sütőben sterilizáld, hogy elkerüld a penészedést.
Egy lábosban forrald fel az ecetet, a vizet, a barnacukrot, a sót, a feketeborsot, a mustármagot, a köménymagot, a koriandermagot és a kaprot. Hagyd pár percig főni, majd vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni szobahőmérsékletre.
A savanyító lé ízét a saját ízlésed szerint állíthatod be. Ha szeretnéd, adhatsz hozzá más fűszereket is.
Öntsd a kihűlt fűszeres savanyító levet a tengeri uborkára úgy, hogy teljesen ellepje.
Győződj meg róla, hogy a tengeri uborkadarabok teljesen ellepődnek a lével.
Zárd le az üveget, és tedd hűtőszekrénybe legalább 24 órára, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtőben tárolás során az ízek intenzívebbé válnak.
Fogyasztás előtt hagyd állni legalább 48 órát a hűtőben, hogy az ízek teljesen kialakuljanak.
A savanyított tengeri uborka remekül illik előételekhez vagy salátákhoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.