Fűszeres tofu babbal tálalva

Fűszeres tofu babbal

A fűszeres tofu babbal egy olyan egyszerű és tápláló fogás, amely remekül illeszkedik a rohanós hétköznapokba. A tofu gazdag fehérjében, míg a vörösbab rostokban és tápanyagokban bővelkedik. A fűszerek különleges ízvilágot adnak az ételnek, míg a szójaszósz mélyebb ízt kölcsönöz neki. Ez az étel tökéletes választás, ha valami gyorsan elkészíthető, mégis különleges fogásra vágysz. Párolt rizzsel vagy friss salátával tálalva még ízletesebb.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Tofu
150 g Főtt vörösbab
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Füstölt paprika
0.5 tk. Chilipehely
2 ek. Szójaszósz
100 g Kukorica
3 ek. Paradicsompüré
1 cs. Friss koriander
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Kockázd fel a tofut, és pirítsd meg olívaolajon egy serpenyőben, amíg aranybarna nem lesz. Vedd ki a serpenyőből, és tedd félre.

    A tofu pirításához használj tapadásmentes serpenyőt, hogy ne ragadjon le. A magasabb hőfok segít a tofu külsejét ropogósra pirítani.

    2

    Aprítsd fel a hagymát és a fokhagymát. Ugyanabban a serpenyőben, ahol a tofut pirítottad, párold üvegesre a hagymát, majd add hozzá a fokhagymát.

    A hagymát alacsony lángon párold, hogy ne égjen meg. A fokhagymát csak a végén add hozzá, mert hamarabb megég.

    3

    Add hozzá a paradicsompürét, a füstölt paprikát, a chili pelyhet, a sót és a borsot. Keverd jól össze, és főzd 2-3 percig, hogy a fűszerek kiengedjék az aromáikat.

    A fűszereket érdemes olajban pirítani, mert így jobban kiadják az aromájukat. Vigyázz, a chili könnyen megéghet!

    4

    Tedd vissza a tofut a serpenyőbe, és add hozzá a főtt vörösbabot és a kukoricát. Önts hozzá szójaszószt, és főzd további 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha nem szereted a szójaszószt, használhatsz helyette tamarit, ami gluténmentes alternatíva. A babot és a kukoricát érdemes leöblíteni, mielőtt hozzáadod.

    5

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és az ételt melegen kínáld. Tálalhatod párolt rizzsel vagy friss salátával.

    A koriandert csak tálalás előtt add hozzá, mert a hő hatására elveszíti az ízét. Ha nem szereted a koriandert, használj helyette petrezselymet.