Kockázd fel a tofut, és pirítsd meg olívaolajon egy serpenyőben, amíg aranybarna nem lesz. Vedd ki a serpenyőből, és tedd félre.
A tofu pirításához használj tapadásmentes serpenyőt, hogy ne ragadjon le. A magasabb hőfok segít a tofu külsejét ropogósra pirítani.
Aprítsd fel a hagymát és a fokhagymát. Ugyanabban a serpenyőben, ahol a tofut pirítottad, párold üvegesre a hagymát, majd add hozzá a fokhagymát.
A hagymát alacsony lángon párold, hogy ne égjen meg. A fokhagymát csak a végén add hozzá, mert hamarabb megég.
Add hozzá a paradicsompürét, a füstölt paprikát, a chili pelyhet, a sót és a borsot. Keverd jól össze, és főzd 2-3 percig, hogy a fűszerek kiengedjék az aromáikat.
A fűszereket érdemes olajban pirítani, mert így jobban kiadják az aromájukat. Vigyázz, a chili könnyen megéghet!
Tedd vissza a tofut a serpenyőbe, és add hozzá a főtt vörösbabot és a kukoricát. Önts hozzá szójaszószt, és főzd további 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ha nem szereted a szójaszószt, használhatsz helyette tamarit, ami gluténmentes alternatíva. A babot és a kukoricát érdemes leöblíteni, mielőtt hozzáadod.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és az ételt melegen kínáld. Tálalhatod párolt rizzsel vagy friss salátával.
A koriandert csak tálalás előtt add hozzá, mert a hő hatására elveszíti az ízét. Ha nem szereted a koriandert, használj helyette petrezselymet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.