Fűszeres tofu falatok tálalva

Fűszeres tofu falatok

A tofu az ázsiai konyha egyik alapélelmiszere, amely évszázadok óta kedvelt fehérjeforrás. A megfelelő fűszerezéssel és sütési technikával a tofu ropogós és ízletes étellé varázsolható. Ebben a receptben a tofu egy szójaszószos, gyömbéres pácot kap, amely még karakteresebbé teszi az ízét. A kukoricakeményítő biztosítja a kívánt ropogós textúrát, míg a szezámmag és az újhagyma frissességet ad a fogásnak. Tálald magában, rizzsel vagy zöldségekkel egy könnyű és tápláló vegán étkezéshez!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Tofu
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Szezámolaj
2 gerezd Fokhagyma
10 g Friss gyömbér
0.5 tk. Őrölt pirospaprika
1 tk. Füstölt paprika
2 ek. Kukoricakeményítő
1 ek. Szezámmag
2 db Újhagyma
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut vágd kisebb kockákra, majd egy konyhai papírtörlővel nyomkodd ki belőle a felesleges nedvességet.

    Minél jobban kinyomkodod a tofut, annál ropogósabb lesz a végeredmény. Akár nehezéket is tehetsz rá, hogy hatékonyabban távolítsd el a vizet.

    2

    Egy tálban keverd össze a szójaszószt, a reszelt gyömbért, az aprított fokhagymát, a füstölt paprikát és az őrölt pirospaprikát.

    Kísérletezz bátran a fűszerekkel! Adhatsz hozzá egy kis chilit a pikánsabb ízért, vagy mézet a kiegyensúlyozottabb ízvilágért.

    3

    Tedd bele a tofukockákat a fűszeres pácba, és hagyd állni legalább 15 percig, hogy jól átjárja az íz.

    Ha van rá időd, hagyd a tofut akár 30-60 percig is pácolódni a hűtőben, hogy még intenzívebb legyen az íze.

    4

    Szórd meg a tofut a kukoricakeményítővel, és forgasd össze, hogy minden oldala egyenletesen bevonódjon.

    A kukoricakeményítő segít abban, hogy a tofu ropogósabb legyen sütés közben. Ügyelj arra, hogy minden oldalát egyenletesen befedje.

    5

    Egy serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat, majd süsd meg a tofufalatokat oldalanként 2-3 percig, amíg aranybarnák és ropogósak nem lesznek.

    Ne zsúfold tele a serpenyőt, mert akkor a tofu nem fog megfelelően pirulni. Inkább süsd több részletben. Használj magas hőfokot, hogy a tofu gyorsan piruljon, és ne szívjon magába túl sok olajat.

    6

    Szórd meg a kész tofut pirított szezámmaggal és apróra vágott újhagymával, majd tálald frissen.

    A pirított szezámmag és az újhagyma nem csak dekoratív, hanem ízben is feldobja a tofut. Tálalhatod rizzsel, tésztával vagy salátával is.