Főzd keményre a tojásokat forrásban lévő vízben kb. 10 percig. Ezután hűtsd le hideg vízben, majd óvatosan hámozd meg őket.
A tojások könnyebb meghámozása érdekében adj egy teáskanál ecetet a főzővízhez.
Sterilizáld a befőttesüvegeket és a fedőket forró vízben 10 percig, majd hagyd őket megszáradni.
A sterilizálás elengedhetetlen a tartósításhoz, megakadályozza a baktériumok elszaporodását.
Vágd vékony szeletekre a vöröshagymát és a fokhagymát, majd helyezd őket az üvegek aljára.
A vöröshagyma és a fokhagyma intenzív ízt ad a savanyúságnak. Bátran használhatsz többet is, ha szereted az erősebb ízeket.
Helyezd a meghámozott tojásokat az üvegekbe, és rétegezd közéjük a babérlevelet, a mustármagot, a fekete borsot, a szegfűszeget és a felaprított csilipaprikát.
A fűszereket egyenletesen oszlasd el a tojások között, hogy mindenhol érezhető legyen az ízük.
Egy közepes lábasban forrald össze az ecetet, a vizet, a sót és a cukrot, majd hagyd kissé hűlni.
Kóstold meg a pácot, és állítsd be az ízeket a saját ízlésed szerint. Ha túl savanyú, adj hozzá több cukrot, ha túl édes, akkor több ecetet.
Öntsd a langyos pácot a tojásokra az üvegekben, ügyelve arra, hogy teljesen ellepje őket.
Fontos, hogy a pác teljesen ellepje a tojásokat, különben nem tartósítódnak megfelelően.
Zárd le az üvegeket, majd hagyd őket szobahőmérsékleten kihűlni. Ezután tedd a hűtőbe legalább 48 órára, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtőben legalább 48 órát kell érlelni, hogy a tojások átvegyék a pác ízét.
A savanyított fűszeres tojás 4-5 nap érlelés után lesz a legfinomabb, de akár két hétig is eltartható a hűtőben.
A savanyított tojás remekül illik sörkorcsolyaként, salátákhoz vagy szendvicsekhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.