Fűszeres vörösbor pohárban tálalva

Fűszeres vörösbor

A fűszeres vörösbor, vagy közismert nevén forralt bor, évszázadok óta az ünnepi időszak egyik legkedveltebb itala. A melegítő fahéj, a szegfűszeg és a narancs frissítő aromája egyedülálló harmóniát teremt, miközben a méz lágy édességgel egészíti ki az ízeket. Ez az ital ideális választás téli estékre, baráti összejövetelekre vagy egy hideg séta utáni felmelegedéshez. Tipp: Ha még különlegesebbé szeretnéd tenni, adj hozzá egy kevés csillagánizst is.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
750 ml Vörösbor
1 db Narancs
2 db Fahéjrúd
6 db Szegfűszeg
3 ek. Méz
1 csipet Szerecsendió

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy lábosban öntsük bele a vörösbort, majd adjuk hozzá a fahéjrudakat, a szegfűszeget és a szerecsendiót.

    Használj jó minőségű, de nem túl drága vörösbort. Egy száraz vörösbor, például a Merlot vagy a Cabernet Sauvignon jó választás lehet.

    2

    Mossuk meg alaposan a narancsot, és vágjuk vékony szeletekre. Adjuk hozzá a narancsszeleteket a lábosban lévő borhoz.

    A narancsot alaposan mosd meg, mert a héját is használjuk. Ha bio narancsot használsz, még jobb!

    3

    Kezdjük el lassú tűzön melegíteni a bort, de ügyeljünk arra, hogy ne forraljuk fel, mert elveszítené az alkoholtartalmát.

    Ez a legfontosabb lépés! A forralás elpárologtatja az alkoholt és megváltoztatja az ízét.

    4

    Hagyjuk a fűszeres bort lassú tűzön főni 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Minél tovább hagyod a fűszereket a borban, annál intenzívebb lesz az íze. Kóstold meg, és állítsd be az ízeket a saját ízlésed szerint.

    5

    Vegyük le a lábost a tűzről, majd adjuk hozzá a mézet. Keverjük alaposan össze, hogy a méz teljesen feloldódjon.

    A méz mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha nem szereted a mézet, használhatsz más édesítőszert is.

    6

    Szűrjük le a bort, hogy eltávolítsuk a fűszereket, majd töltsük poharakba. Tálaljuk melegen, és díszítsük egy-egy narancsszelettel.

    A szűréshez használhatsz finom szövésű szűrőt vagy gézlapot. A narancsszelet helyett díszítheted fahéjrúddal vagy ánizscsillaggal is.