Egy nagy lábosban öntsük bele a vörösbort, majd adjuk hozzá a fahéjrudakat, a szegfűszeget és a szerecsendiót.
Használj jó minőségű, de nem túl drága vörösbort. Egy száraz vörösbor, például a Merlot vagy a Cabernet Sauvignon jó választás lehet.
Mossuk meg alaposan a narancsot, és vágjuk vékony szeletekre. Adjuk hozzá a narancsszeleteket a lábosban lévő borhoz.
A narancsot alaposan mosd meg, mert a héját is használjuk. Ha bio narancsot használsz, még jobb!
Kezdjük el lassú tűzön melegíteni a bort, de ügyeljünk arra, hogy ne forraljuk fel, mert elveszítené az alkoholtartalmát.
Ez a legfontosabb lépés! A forralás elpárologtatja az alkoholt és megváltoztatja az ízét.
Hagyjuk a fűszeres bort lassú tűzön főni 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Minél tovább hagyod a fűszereket a borban, annál intenzívebb lesz az íze. Kóstold meg, és állítsd be az ízeket a saját ízlésed szerint.
Vegyük le a lábost a tűzről, majd adjuk hozzá a mézet. Keverjük alaposan össze, hogy a méz teljesen feloldódjon.
A méz mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha nem szereted a mézet, használhatsz más édesítőszert is.
Szűrjük le a bort, hogy eltávolítsuk a fűszereket, majd töltsük poharakba. Tálaljuk melegen, és díszítsük egy-egy narancsszelettel.
A szűréshez használhatsz finom szövésű szűrőt vagy gézlapot. A narancsszelet helyett díszítheted fahéjrúddal vagy ánizscsillaggal is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.