Gajar ka Halwa sárgarépával, gazdag fűszeres ízekkel.

Gajar ka Halwa

A Gajar ka Halwa a hagyományos indiai édességek egyike, amelyet sárgarépából, tejből és cukorból készítenek. Ez a desszert az indiai kultúrában régóta jelen van, és különösen ünnepi alkalmakkor kerül az asztalra. A fűszeres dió és rózsavíz hozzáadása teszi teljessé ezt az édességet. Az étel édes, gazdag ívével és krémes állagával mindenkit elbűvöl.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Sárgarépa
150 g Cukor
250 ml Tej
3 ek. Ghee (tisztított vaj)
50 g Fűszeres pörkölt dió
2 db Zöld kardamom
1 rúd Fahéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sárgarépát finomra reszeld le, és tedd egy nagy serpenyőbe. Kezd el pirítani közepes lángon a ghee felében, amíg a répa lágyulni nem kezd.

    Ne pirítsd túl a sárgarépát, hogy ne veszítse el az ízét és frissességét.

    2

    Add hozzá a cukrot és a kardamomot, és keverd alaposan. Ha a cukor elkezd olvadni, add hozzá a tejet, és hagyd, hogy a répa a tejjel együtt párolódjon, amíg teljesen fel nem szívja a folyadékot.

    Ha a tej túl gyorsan elpárolog, adj hozzá egy kevés vizet, hogy ne száradjon ki a halwa.

    3

    Kevergetve főzd tovább a halwát, amíg az összes tej el nem párolog, és a massza sűrű, ragacsos állagú nem lesz.

    Ellenőrizd, hogy a massza ne égjen le, miközben főzöd, ezért folyamatosan keverd.

    4

    Amikor a halwa eléri a megfelelő állagot, add hozzá a maradék gheet és keverd alaposan, hogy az étel még gazdagabb és szaftosabb legyen.

    A ghee hozzáadása fokozza a halwa gazdag ízét.

    5

    Végül szórd meg a pörkölt dióval, és egy-két kanál rózsavíz hozzáadásával fokozd az ízét. A fahéjat is tedd bele, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek.

    A fahéj íze intenzívebbé teszi a halwát, és kiemeli a répa édességét.