A sárgarépát finomra reszeld le, és tedd egy nagy serpenyőbe. Kezd el pirítani közepes lángon a ghee felében, amíg a répa lágyulni nem kezd.
Ne pirítsd túl a sárgarépát, hogy ne veszítse el az ízét és frissességét.
Add hozzá a cukrot és a kardamomot, és keverd alaposan. Ha a cukor elkezd olvadni, add hozzá a tejet, és hagyd, hogy a répa a tejjel együtt párolódjon, amíg teljesen fel nem szívja a folyadékot.
Ha a tej túl gyorsan elpárolog, adj hozzá egy kevés vizet, hogy ne száradjon ki a halwa.
Kevergetve főzd tovább a halwát, amíg az összes tej el nem párolog, és a massza sűrű, ragacsos állagú nem lesz.
Ellenőrizd, hogy a massza ne égjen le, miközben főzöd, ezért folyamatosan keverd.
Amikor a halwa eléri a megfelelő állagot, add hozzá a maradék gheet és keverd alaposan, hogy az étel még gazdagabb és szaftosabb legyen.
A ghee hozzáadása fokozza a halwa gazdag ízét.
Végül szórd meg a pörkölt dióval, és egy-két kanál rózsavíz hozzáadásával fokozd az ízét. A fahéjat is tedd bele, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek.
A fahéj íze intenzívebbé teszi a halwát, és kiemeli a répa édességét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.