Gesztenyés tangsuyuk, ropogós csirke pörkölt gesztenyével és szezámmaggal

Gesztenyés tangsuyuk

A Tangsuyuk egy tradicionális kínai étel, amely a ropogós csirkét egy gazdag édes-savanyú szósszal kombinálja. A gesztenyés változata a hagyományos receptet gazdagítja egy különleges ízesítéssel. Az édes-savanyú szósz és a pörkölt gesztenye különleges ízkombinációt ad a tálhoz, amely egy igazi ínycsiklandó fogás. Ez az étel tökéletes választás különleges alkalmakkor, vagy bármikor, amikor valami igazán finomra vágysz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
2000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Sült gesztenye
400 g Csirkemell filé
50 g Kukoricaliszt
1 db Tojás
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Gyömbér
3 ek. Soja szósz
2 ek. Cukor
2 ek. Sült szezámmag
2 ek. Ecet
1 tk. Kukorica keményítő

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet vágd kis falatnyi darabokra, majd forgasd meg kukoricaliszttel és a felvert tojásban.

    A kukoricaliszt segít a kívánt ropogós állag elérésében, és egyenletesen borítja be a csirkét.

    2

    A sütőolajban forrósíts fel olajat, és süsd meg a csirkedarabokat, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.

    Ne rakd túl sok csirkét egyszerre a serpenyőbe, mert az olaj hőmérséklete csökkenhet, és a csirke nem sül ropogósra.

    3

    A sült csirkét szedd ki, és tedd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.

    A papírtörlő segít abban, hogy a csirke ne legyen túl olajos és ropogós maradjon.

    4

    A fokhagymát és gyömbért reszeld le, majd egy serpenyőben pirítsd meg őket egy kevés olajon, amíg illatosak nem lesznek.

    A fokhagyma és a gyömbér gyorsan pirul, ügyelj, hogy ne égjenek meg!

    5

    Add hozzá a soja szószt, cukrot és ecetet a serpenyőhöz, és keverd jól össze, hogy szószt készíts.

    A szósz sűrűsödni fog, ha a cukor feloldódik és a folyadékok összeforrnak.

    6

    Miután a szósz kezd besűrűsödni, add hozzá a kukorica keményítőt és keverd el alaposan, hogy sima, sűrű szószt kapj.

    Ha túl sűrűnek találod a szószt, egy kevés vizet vagy több ecetet adva finomíthatod.

    7

    A kész szószt öntsd a sült csirkére, és szórd meg a pörkölt gesztenyével és szezámmaggal.

    A pörkölt gesztenye frissességet ad a szósznak, és segít kiemelni az étel ízét.

    8

    Tálald az ételt melegen, és élvezd a ropogós csirke és a gazdag, édes-savanyú szósz kombinációját.

    Ez az étel kiváló köretként vagy főételként is, friss rizst és salátát kínálhatsz mellé.