Gesztenyés-zabpelyhes kuglóf tálalva

Gesztenyés-zabpelyhes kuglóf

A gesztenyés-zabpelyhes kuglóf egy különleges desszert, amely a gazdag gesztenyepürét és az egészséges zabpelyhet ötvözi. A kuglóf hagyományosan a családi és ünnepi asztalok kedvenc süteménye, és a gazdag ízvilága mindenkit elvarázsol. A zabpehely hozzáadásával nemcsak egészségesebb lesz, hanem egy egyedülálló textúrát is ad a süteménynek, amitől igazán különleges ízélményben lesz részed.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
2800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
300 g Gesztenyepüré
150 g Zabpehely
100 g Liszt
100 g Cukor
2 db Tojás
100 g Vaj
100 ml Tej
1 cs. Sütőpor
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat. A vajat olvaszd meg, a gesztenyepürét pedig ha szükséges, törd át egy villával, hogy simább legyen.

    A gesztenyepüré átnyomásához használhatsz krumplinyomót is, ha nincs villád kéznél.

    2

    A tojásokat verd fel a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg habos nem lesz.

    Akkor jó, ha a keverék világosabb színű és megnő a térfogata. Ehhez használj elektromos habverőt.

    3

    A tojásos keverékhez add hozzá a megolvasztott vajat és a tejet, majd keverd jól össze.

    A vaj ne legyen túl forró, mert megfőzheti a tojást. Hagyd kicsit hűlni olvasztás után.

    4

    A lisztet, zabpelyhet, sütőport és a csipet sót egy tálban keverd össze.

    A sütőport keverd el alaposan a liszttel, hogy egyenletesen keljen meg a tészta.

    5

    Lassan add hozzá a lisztes keveréket a tojásos masszához, és alaposan keverd össze, hogy sima tésztát kapj.

    A lisztet adagold több részletben, hogy elkerüld a csomók kialakulását. Használj habverőt vagy fakanalat.

    6

    Add hozzá a gesztenyepürét, és jól dolgozd bele a tésztába. A tészta elég sűrű lesz, de ne aggódj, ilyen a megfelelő állag.

    Ha a gesztenyepüré nagyon kemény, egy kevés rummal vagy tejjel lazíthatod.

    7

    A kuglóf formát vajazd ki és lisztezd meg, majd öntsd bele a tésztát. Sütőben előmelegített 180 fokon süsd 40-45 percig.

    A forma kivajazásához használj szobahőmérsékletű vajat és alaposan szórd meg liszttel, hogy a kuglóf könnyen kijöjjön sütés után. Fordítsd fejjel lefelé a formát és ütögesd meg, hogy a felesleges liszt távozzon.

    8

    Miután a kuglóf megsült, tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e. Ha a tű tisztán jön ki, akkor kész a kuglóf.

    Szúrj a kuglóf legvastagabb részébe. Ha a teteje nagyon barnul, takard le alufóliával.

    9

    Hagyd kihűlni, majd tálald szeletelve, és ha szeretnéd, megszórhatod porcukorral a tetejét.

    A kuglófot rácsra téve hagyd kihűlni, hogy alulról is szellőzzön. A porcukrot közvetlenül tálalás előtt szórd rá, hogy ne olvadjon el.