Készítsd elő a hozzávalókat. A vajat olvaszd meg, a gesztenyepürét pedig ha szükséges, törd át egy villával, hogy simább legyen.
A gesztenyepüré átnyomásához használhatsz krumplinyomót is, ha nincs villád kéznél.
A tojásokat verd fel a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg habos nem lesz.
Akkor jó, ha a keverék világosabb színű és megnő a térfogata. Ehhez használj elektromos habverőt.
A tojásos keverékhez add hozzá a megolvasztott vajat és a tejet, majd keverd jól össze.
A vaj ne legyen túl forró, mert megfőzheti a tojást. Hagyd kicsit hűlni olvasztás után.
A lisztet, zabpelyhet, sütőport és a csipet sót egy tálban keverd össze.
A sütőport keverd el alaposan a liszttel, hogy egyenletesen keljen meg a tészta.
Lassan add hozzá a lisztes keveréket a tojásos masszához, és alaposan keverd össze, hogy sima tésztát kapj.
A lisztet adagold több részletben, hogy elkerüld a csomók kialakulását. Használj habverőt vagy fakanalat.
Add hozzá a gesztenyepürét, és jól dolgozd bele a tésztába. A tészta elég sűrű lesz, de ne aggódj, ilyen a megfelelő állag.
Ha a gesztenyepüré nagyon kemény, egy kevés rummal vagy tejjel lazíthatod.
A kuglóf formát vajazd ki és lisztezd meg, majd öntsd bele a tésztát. Sütőben előmelegített 180 fokon süsd 40-45 percig.
A forma kivajazásához használj szobahőmérsékletű vajat és alaposan szórd meg liszttel, hogy a kuglóf könnyen kijöjjön sütés után. Fordítsd fejjel lefelé a formát és ütögesd meg, hogy a felesleges liszt távozzon.
Miután a kuglóf megsült, tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e. Ha a tű tisztán jön ki, akkor kész a kuglóf.
Szúrj a kuglóf legvastagabb részébe. Ha a teteje nagyon barnul, takard le alufóliával.
Hagyd kihűlni, majd tálald szeletelve, és ha szeretnéd, megszórhatod porcukorral a tetejét.
A kuglófot rácsra téve hagyd kihűlni, hogy alulról is szellőzzön. A porcukrot közvetlenül tálalás előtt szórd rá, hogy ne olvadjon el.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.