Ghuzi fahéjjal és kardamommal tálalva, friss korianderrel

Ghuzi fahéjjal és kardamommal

A Ghuzi egy klasszikus közel-keleti étel, amely fűszeres bárányhúsával és aromás rizsével ismert. Eredetileg a gazdag, édes és sós fűszerek kombinációjával készült, a fahéj és kardamom adja az étel különleges karakterét. A tradicionális Ghuzi minden falata egy igazán különleges ízélményt ad, amely a keleti konyha szeretetét tükrözi. A fűszeres hús és a basmati rizs tökéletes harmóniát alkotnak, és minden falat egy valódi élvezet.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
1100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Basmati rizs
500 g Lamb hús
1 rúd Fahéj
1 tk. Kardamom
1 tk. Szegfűszeg
2 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
2 ek. Friss koriander
1 tk. Szezámmag
3 ek. Olívaolaj
1 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan mosd át, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat, majd tedd félre. A húshoz vágd a bárányhúst kisebb darabokra.

    A basmati rizs áztatása segít a főzés során, hogy a szemek ne ragadjanak össze, hanem könnyen szétváljanak.

    2

    A hagymát vágd fel finomra, és a fokhagymát is hámozd meg és aprítsd fel.

    A hagymát és fokhagymát apróra vágva jobban kiadják az ízüket, és gyorsabban pirulnak.

    3

    Egy nagy serpenyőben vagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket üvegesre.

    A fokhagymát ne pirítsd túl sokáig, mert keserűvé válik!

    4

    Add hozzá a húskockákat, és pirítsd meg minden oldalát, hogy szépen megpiruljon.

    Fontos, hogy a húst ne zsúfold túl a serpenyőben, hogy szépen karamellizálódjon.

    5

    Hozzáadd a kardamomot, fahéjat, szegfűszeget, és keverd össze, hogy a fűszerek érezhetőek legyenek.

    A fűszereket ne pirítsd túl, mert keserűvé válhatnak, csak rövid ideig, hogy kiadják az illatukat.

    6

    Ezután add hozzá a paradicsomokat, és keverd el, hogy a paradicsom levet eresszen. Főzd néhány percig, amíg a paradicsomok megpuhulnak.

    A paradicsom pürésítése segít szaftosabbá tenni az ételt, és jól illeszkedik a fűszerekhez.

    7

    Tedd hozzá a rizst a serpenyőbe a húshoz, és jól keverd össze. Önts hozzá egy kevés vizet, hogy a rizs megpuhuljon. Főzd fedő alatt 15-20 percig.

    A rizst mindig pontosan kell mérni, hogy ne főzzük túl, mert akkor ragacsos lesz.

    8

    Miután a rizs megpuhult, szórd meg friss korianderrel és szezámmaggal. Tálald az ételt melegen.

    A koriander friss ízt ad, a szezámmag pedig ropogós textúrát, ami jól kiegészíti az ételt.