A halszeleteket alaposan öblítsd le és szárítsd meg egy papírtörlővel. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és süsd meg a halszeletek mindkét oldalát 3-4 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
Ügyelj arra, hogy a halszeletek ne ragadjanak a serpenyőhöz. Ha szükséges, használd a megfelelő mennyiségű olajat.
A csípős paprikákat vágd fel apró darabokra, majd add hozzá a fokhagymát is, amit előzőleg finomra aprítottál. A keveréket tedd egy tálba.
A csípős paprikákat igény szerint adagolhatod. Ha kevésbé szereted a csípőset, csökkentheted a paprikák számát.
A fokhagyma és a paprika mellé öntsd hozzá a fehérbor ecetet, pörkölt paprikát, sót és borsot. Keverd jól össze, hogy az ízek jól összeérjenek.
Az ecet és a fűszerek egy friss, pikáns ízt adnak az ételnek. A pörkölt paprika különleges ízt ad, de ne használd túl sokat.
Amikor a halszeletek elkészültek, tedd őket egy tálra, és öntsd rá a fűszeres keveréket. Szórd meg olasz fűszerkeverékkel és friss petrezselyemmel.
A petrezselyem frissességet ad az ételnek, és a fűszerkeverék is kiemeli az ízeket. Tálald melegen.
Az ételt tálald azonnal, friss kenyérrel vagy körettel, hogy az ízek teljesen kibontakozhassanak.
A Gilda csípős paprikával a legfinomabb, ha frissen, melegen fogyasztjuk, mivel a paprika és a fűszerek friss, pikáns íze ragyog.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.