Gilda csípős paprikával, friss hal, fűszeres mártás, petrezselyemmel

Gilda csípős paprikával

A Gilda csípős paprikával egy tradicionális spanyol étel, amelyet különböző fűszerekkel készítenek, hogy kiemeljék a friss hal ízét. A csípős paprika és a fokhagyma egy különleges mártást alkot, amely tökéletesen illik a halhoz. Ez az étel egy ínycsiklandó választás bármely étkezéshez, és friss petrezselyemmel tálalva igazi élvezetté válik.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Halszeletek
2 db Csípős paprika
2 ek. Fehérbor ecet
3 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Pörkölt paprika
1 ek. Olasz fűszerkeverék
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halszeleteket alaposan öblítsd le és szárítsd meg egy papírtörlővel. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és süsd meg a halszeletek mindkét oldalát 3-4 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    Ügyelj arra, hogy a halszeletek ne ragadjanak a serpenyőhöz. Ha szükséges, használd a megfelelő mennyiségű olajat.

    2

    A csípős paprikákat vágd fel apró darabokra, majd add hozzá a fokhagymát is, amit előzőleg finomra aprítottál. A keveréket tedd egy tálba.

    A csípős paprikákat igény szerint adagolhatod. Ha kevésbé szereted a csípőset, csökkentheted a paprikák számát.

    3

    A fokhagyma és a paprika mellé öntsd hozzá a fehérbor ecetet, pörkölt paprikát, sót és borsot. Keverd jól össze, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Az ecet és a fűszerek egy friss, pikáns ízt adnak az ételnek. A pörkölt paprika különleges ízt ad, de ne használd túl sokat.

    4

    Amikor a halszeletek elkészültek, tedd őket egy tálra, és öntsd rá a fűszeres keveréket. Szórd meg olasz fűszerkeverékkel és friss petrezselyemmel.

    A petrezselyem frissességet ad az ételnek, és a fűszerkeverék is kiemeli az ízeket. Tálald melegen.

    5

    Az ételt tálald azonnal, friss kenyérrel vagy körettel, hogy az ízek teljesen kibontakozhassanak.

    A Gilda csípős paprikával a legfinomabb, ha frissen, melegen fogyasztjuk, mivel a paprika és a fűszerek friss, pikáns íze ragyog.