Gilda füstölt osztrigával, fűszeres paprikával és friss korianderrel

Gilda füstölt osztrigával

A Gilda egy tradicionális spanyol tapas étel, amely eredetileg a Baszkföldről származik. Az étel általában olívabogyóval, zöldpaprikával és füstölt halakkal készül, és mindig gazdag ízekben. A füstölt osztrigával készült változata kiemeli az étel ízét, és tökéletes egy gyors, de ínycsiklandó előételhez vagy vacsorához. Az ételt friss korianderrel és egy csipetnyi citrommal tálalják, hogy a zöldségek és a füstölt osztriga még intenzívebbé váljanak.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Füstölt osztriga
150 g Padrón paprika
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 ág Friss koriander
1 db Lemon
1 csipet
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A padrón paprikákat mosd meg, majd egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat.

    A padrón paprikák sokszor enyhén csípősek, így mindenképpen próbálj ki egyet, hogy tudd, milyen erősségűek a paprikák.

    2

    A fokhagymát hámozd meg és apróra vágd. Tedd a paprikákhoz a serpenyőbe, és pirítsd őket közepes hőmérsékleten 5-6 percig, amíg enyhén megpuhulnak és kissé lepirulnak.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, hogy elkerüld a keserű ízt.

    3

    Add hozzá a füstölt osztrigát a paprikákhoz és a fokhagymát, és keverd össze.

    A füstölt osztriga gazdag ízvilágot ad az ételnek, így ha nem elég intenzív, adj hozzá egy kis szójaszószt.

    4

    A citromot vágd félbe, és facsard bele a serpenyőbe, hogy friss, citrusos ízt adjon az ételnek.

    A citrom frissessége és savassága jól kiegészíti a füstölt osztriga ízét.

    5

    Sózd, borsozd ízlés szerint, majd szórd meg friss korianderrel, és tálald az ételt melegen.

    A koriander frissessége kiemeli az étel ízét, és szép színt ad neki.