Keverd össze a lisztet, sütőport, cukrot és csipet sót egy nagy tálban. Ez lesz a gofri tésztájának száraz alapja – keverd alaposan, hogy elkerüld a csomókat.
A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon, így a gofrik egyenletesen fognak megemelkedni.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, olvasztott vajat és vaníliakivonatot. Dolgozd simára, majd öntsd a száraz keverékhez.
A tojásokat érdemes külön felverni, hogy a gofri tésztája könnyebb és levegősebb legyen. A vaníliakivonat helyett használhatsz vaníliás cukrot is.
Dolgozd össze a masszát csomómentesre, és hagyd pihenni 10 percig. Ez segít abban, hogy a gofrik szebben süljenek és puhábbak legyenek.
A pihentetés alatt a liszt jobban megszívja magát a nedvességgel, így a gofrik puhábbak lesznek. Ha nincs időd pihentetni, akkor is finom lesz, de a textúra kicsit más lesz.
Melegítsd elő a gofrisütőt, enyhén kend ki vajjal. Kanalazz bele egy adagot, és süsd 4-5 perc alatt aranybarnára. Hagyd kihűlni, majd vágd kisebb, harapásnyi darabokra.
A gofrisütőt mindig alaposan melegítsd elő, és csak annyi tésztát kanalazz bele, hogy ne folyjon ki. A sütési idő a gofrisütőtől függ, figyelj rá, hogy ne égjen meg.
Mosd meg a gyümölcsöket. Az eper levelét távolítsd el teljesen, vágd félbe vagy negyedeld. A banánt hámozd meg, szeleteld fel, a szőlőt is mosd meg, szemezd le. Ne maradjon rajta semmilyen levél vagy szár.
A gyümölcsöket érdemes közvetlenül a gofri nyársak készítése előtt felvágni, hogy ne barnuljanak meg. Ha banánt használsz, locsold meg egy kevés citromlével, hogy ne színeződjön el.
Fa nyárs pálcikákra váltakozva húzd fel a gofri darabokat és a gyümölcsöket. Tálald azonnal frissen, vagy hűtőben tárolva néhány órán át fogyasztható hidegen is. Remek vendégváró vagy uzsonna ötlet!
A gofri nyársakat tálalhatod csokoládé sziruppal, joghurttal vagy mézzel is. Ha hűtőben tárolod, a gofrik kicsit megpuhulnak, de még így is finomak maradnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.