Gombapörkölt friss gombaszeletekkel, sűrű paprikás szaftban tálalva

Gombapörkölt

A Gombapörkölt egy ínycsiklandó, húsmentes étel, amely a gomba gazdag ízvilágát ötvözi a pörkölt hagyományos fűszereivel. A gombák különleges, földes íze és a paprikás, hagymás pörkölt alap igazi magyar ételélményt ad. Ez az étel ideális választás vegetáriánusok számára, de a húsos változathoz szokottak is bátran próbálkozhatnak vele.

Gombapörkölt készítésekor a gombákat hagymával, fokhagymával, paprikával és paradicsommal párolják, hogy egy szaftos, ínycsiklandó ételt kapjanak. Tálalása leginkább friss, puha kenyérrel vagy főtt burgonyával történik, ami segít kiélvezni a szaftos mártást.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
500 g Csiperkegomba
2 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olaj
1 tk. Pirospaprika
1 tk. Info
0.5 tk. Bors
1 csokor Friss petrezselyem
1 db Paprika (zöld vagy piros)
1 db Paradicsom
200 ml Víz vagy alaplé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Hevítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben, és pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.

    A hagymát alacsony lángon párold üvegesre, hogy ne égjen meg.

    2

    Add hozzá a szeletekre vágott gombát és a kockára vágott paprikát, majd pirítsd őket, amíg a gomba levet nem enged.

    A gombát ne sózd meg rögtön, mert akkor még több levet enged, és nem pirul meg szépen.

    3

    Szórd meg a pirospaprikával, sózd, borsozd, majd keverd jól össze.

    A pirospaprikát vedd le a tűzről, mielőtt hozzáadod, mert könnyen megég és keserű lesz.

    4

    Add hozzá a felkockázott paradicsomot és öntsd fel vízzel vagy alaplével. Főzd alacsony hőfokon 15-20 percig, amíg a gomba megpuhul.

    Ha sűrűbb pörköltet szeretnél, a végén keverj hozzá egy kevés lisztet vagy keményítőt.