A Gombapörkölt egy ínycsiklandó, húsmentes étel, amely a gomba gazdag ízvilágát ötvözi a pörkölt hagyományos fűszereivel. A gombák különleges, földes íze és a paprikás, hagymás pörkölt alap igazi magyar ételélményt ad. Ez az étel ideális választás vegetáriánusok számára, de a húsos változathoz szokottak is bátran próbálkozhatnak vele.
Gombapörkölt készítésekor a gombákat hagymával, fokhagymával, paprikával és paradicsommal párolják, hogy egy szaftos, ínycsiklandó ételt kapjanak. Tálalása leginkább friss, puha kenyérrel vagy főtt burgonyával történik, ami segít kiélvezni a szaftos mártást.
Hevítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben, és pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.
A hagymát alacsony lángon párold üvegesre, hogy ne égjen meg.
Add hozzá a szeletekre vágott gombát és a kockára vágott paprikát, majd pirítsd őket, amíg a gomba levet nem enged.
A gombát ne sózd meg rögtön, mert akkor még több levet enged, és nem pirul meg szépen.
Szórd meg a pirospaprikával, sózd, borsozd, majd keverd jól össze.
A pirospaprikát vedd le a tűzről, mielőtt hozzáadod, mert könnyen megég és keserű lesz.
Add hozzá a felkockázott paradicsomot és öntsd fel vízzel vagy alaplével. Főzd alacsony hőfokon 15-20 percig, amíg a gomba megpuhul.
Ha sűrűbb pörköltet szeretnél, a végén keverj hozzá egy kevés lisztet vagy keményítőt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.