A gombákat tisztítsd meg, majd vágd fel szeletekre. A füstölt sonkát is apró kockákra vágd.
A gombákat ne hagyd túl sokáig a vízben, hogy ne veszítsenek tápanyagjaikból és ne legyenek vizesek.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a gombát. Pirítsd meg, amíg kiengedi a levét és enyhén aranybarna lesz.
A gombát ne zsúfold túl a serpenyőben, mert nem pirulnak meg egyenletesen. Ha szükséges, több részletben is piríthatod.
Amikor a gomba megpirult, add hozzá a füstölt sonkát, és pirítsd tovább 1-2 percig.
A füstölt sonka íze jól passzol a gombához, de ügyelj arra, hogy ne süsd túl, hogy ne veszítse el a frissességét.
Egy tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, sót és borsot, és jól keverd össze.
A tej hozzáadása puhává teszi az omlettet, de ha szeretnéd, helyettesítheted vízzel is.
A tojásos keveréket öntsd a serpenyőbe a gombás-sonkás keverékre, és hagyd, hogy az omlett egyenletesen megsüljön. Ha szükséges, a serpenyőt fedővel is letakarhatod, hogy gyorsabban megsüljön.
Ha lágy omlettet szeretnél, ne süsd túl, csak addig, amíg a tojás még enyhén lágy a tetején.
Az omlettet friss petrezselyemmel díszítve tálald.
A petrezselyem nemcsak díszít, hanem friss ízt is ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.