Gombás omlett füstölt sonkával, tálalva friss petrezselyemmel

Gombás omlett füstölt sonkával

A gombás omlett füstölt sonkával egy tradicionális étel, amely tökéletes választás reggelire vagy könnyű vacsorára. A gombák és a füstölt sonka kombinációja gazdag ízeket ad az ételnek, míg a tojásos alap egy puha, lágy textúrát biztosít. Az étel különösen népszerű a magyar konyhában, és számos variációban elkészíthető. A friss petrezselyemmel tálalva frissítő hatású, és színesebbé teszi az ételt. Egy klasszikus, de ínycsiklandó étkezés, amit gyorsan elkészíthetsz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
150 g Friss gomba (pl. csiperke)
100 g Füstölt sonka
4 db Tojás
50 ml Tej
1 csipet
0.5 tk. Bors
1 ág Friss petrezselyem
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A gombákat tisztítsd meg, majd vágd fel szeletekre. A füstölt sonkát is apró kockákra vágd.

    A gombákat ne hagyd túl sokáig a vízben, hogy ne veszítsenek tápanyagjaikból és ne legyenek vizesek.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a gombát. Pirítsd meg, amíg kiengedi a levét és enyhén aranybarna lesz.

    A gombát ne zsúfold túl a serpenyőben, mert nem pirulnak meg egyenletesen. Ha szükséges, több részletben is piríthatod.

    3

    Amikor a gomba megpirult, add hozzá a füstölt sonkát, és pirítsd tovább 1-2 percig.

    A füstölt sonka íze jól passzol a gombához, de ügyelj arra, hogy ne süsd túl, hogy ne veszítse el a frissességét.

    4

    Egy tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, sót és borsot, és jól keverd össze.

    A tej hozzáadása puhává teszi az omlettet, de ha szeretnéd, helyettesítheted vízzel is.

    5

    A tojásos keveréket öntsd a serpenyőbe a gombás-sonkás keverékre, és hagyd, hogy az omlett egyenletesen megsüljön. Ha szükséges, a serpenyőt fedővel is letakarhatod, hogy gyorsabban megsüljön.

    Ha lágy omlettet szeretnél, ne süsd túl, csak addig, amíg a tojás még enyhén lágy a tetején.

    6

    Az omlettet friss petrezselyemmel díszítve tálald.

    A petrezselyem nemcsak díszít, hanem friss ízt is ad az ételnek.