Gombás rizottó friss fűszerekkel és parmezán sajttal tálalva

Gombás rizottó

A Gombás rizottó egy klasszikus olasz étel, amely a krémes rizottó alapot ötvözi a gombák ínycsiklandó gazdag ízével. A rizottó szaftos és lágy, míg a gombák adnak egy különleges, földes ízt, amely teljesen egyedivé varázsolja az ételt. A gombás rizottó könnyen elkészíthető, és bármelyik étkezéshez illik.

Az étel gazdag ízvilágú, és remek választás lehet egy hétvégi családi ebédre, vagy egy gyors vacsorára. Az olasz konyha szerelmeseinek igazi kincs, hiszen az ínycsiklandó kombinációk minden falatban élvezhetők.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
300 g Arborio rizs
400 g Gomba
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
100 ml Fehérbor
1 l Zöldség alaplé
50 g Vaj
100 g Parmezán sajt
2 ek Olívaolaj
1 tk Info
1 tk Bors
1 csokor Petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, és olívaolajon megdinszteljük.

    A hagymát alacsony lángon dinszteld, hogy ne égjen meg és ne keseredjen meg.

    2

    Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és pár percig pirítjuk.

    A gombát magasabb hőfokon pirítsd, hogy ne főjön, hanem szépen megpiruljon.

    3

    Beletesszük a rizst, és folyamatos kevergetés mellett felöntjük a fehérborral.

    A rizottóhoz speciális rizst használj, mint az Arborio vagy Carnaroli, mert ezek több keményítőt tartalmaznak és krémesebb lesz a végeredmény.

    4

    Fokozatosan hozzáadjuk az alaplevet, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a rizs megpuhul.

    Az alaplevet mindig forrón add hozzá a rizshez, mert így nem áll meg a főzési folyamat. Folyamatosan kevergesd, hogy a rizs ne ragadjon le és egyenletesen főjön meg.

    5

    A végén hozzáadjuk a vajat és a reszelt parmezán sajtot, majd friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

    A vajat és a parmezánt hidegen add hozzá, és keverd el alaposan, hogy krémes állagot kapj.