Készítsd elő az összes hozzávalót. A gouda sajtot reszeld le, a tojásokat válaszd szét, a tojásfehérjét egy tiszta tálba tedd.
A gouda sajt helyett használhatsz más, jól olvadó sajtot is, például edamit vagy trappistát.
A tojássárgáját keverd össze a liszttel, sóval és egy csipet cukorral.
A cukor helyett használhatsz egy kevés frissen őrölt borsot is.
A tejet öntsd egy lábasba, és közepes lángon melegítsd fel, hogy langyos legyen, majd öntsd a tojássárgájás keverékhez.
A tej melegítésekor figyelj, hogy ne forrjon fel, mert akkor a tojássárgája kicsapódhat.
A gouda sajtot keverd bele a tejes tojássárgájás masszába.
A gouda sajt jól olvad, ezért a massza szép sima és krémes lesz.
A tojásfehérjét verd fel kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a sajtos masszába.
A tojásfehérjét addig verd, amíg kemény csúcsokat nem képez, de vigyázz, hogy ne verd túl.
A felfújt formáját vajazd ki, majd öntsd bele a sajtos masszát.
A forma aljára tehetsz egy darab sütőpapírt is, hogy biztosan ne ragadjon le a felfújt.
Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a felfújt szépen megemelkedik és aranybarnára sül.
Ha a felfújt teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával a sütés utolsó perceiben.
Miután kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald melegen.
A gouda sajtos felfújt remekül illik salátákhoz vagy levesekhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.